Dünya Kupasi'nda Finalin Adi; Arjantin - Fransa

Katar’da düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupasi Yari Final müsabakasinda Fransa, Fas’i 2-0 maglup ederek finale yükseldi. Dünya Kupasi’nda final 18 Aralik Pazar günü Arjantin ile Fransa arasinda oynanacak.

2022 Dünya Kupasi’nda yari final müsabakasinda Fransa ile Fas, Al Bayt Stadyumu’nda karsilasirken, kritik maçta Meksikali hakem Cesar Ramos düdük çaldi. Karsilasmanin 5. dakikasinda Griezmann ile gelisen atakta ceza sahasinda topu iyi takip eden Theo Hernandez, sik bir vurus yaparak Fransa’yi 1-0 öne geçiren golü atti. Golün ardindan karsilikli ataklar gelisirken, Fransizlar 17. dakikada bir kez daha gole yaklasti; Oliver Giroud’un sutu direge çarparak disari gitti. Besiktas formasi giyen ve mücadele öncesi sakatligi bulunmasina ragmen 11’de sahaya çikan Romain Saiss 21. dakikada yerini Amallah’a birakti.

Mücadele dozunun yüksek oldugu 2. yarida Fas Milli Takimi, girdigi pozisyonlardan yararlanamadi. 77. dakikada Fransiz yildiz Mbappe’nin ceza sahasi içi sol çaprazdan yaptigi sutta savunmaya çarpan topu arka direkte Randal Kolo filelere gönderdi.

Sahadan 2-0’lik galibiyetle ayrilan Horozlar, 18 Aralik Pazar günü oynanacak büyük finalde Arjantin’in rakibi oldu. Fas ise 17 Aralik Cumartesi günü oynanacak 3.’lük maçinda Hirvatistan ile karsilasacak.

Kaynak: İHA