Bahçesehir Koleji'nden Yeni Deprem Farkindaligi Projesi

FIBA Basketbol Sampiyonlar Ligi D Grubu 5. hafta maçinda Bahçesehir Koleji, Ispanyol ekibi Surne Bilbao’ya 92-60 maglup oldu. Tribünlere maçi izlemeye gelen taraftarlara deprem farkindaligi projesi ile ilgili bilgilendirici içerikler dagitildi.

FIBA Basketbol Sampiyonlar Ligi D Grubu 5. hafta maçinda Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda Ispanya temsilcisi Surne Bilbao’yu agirlayan Bahçesehir Koleji, 2019-2020 sezonundan bu yana sürdürdügü deprem farkindaligi projesine bir yeni halka daha ekledi.

Birlesmis Milletler’in Sürdürülebilir Kalkinma Amaçlarinin 11. maddesi olan Sürdürülebilir Sehirler ve Topluluklar konusunun "#SallanmadanHazirlanalim’’ sloganiyla destekçisi olan Kirmizi Ejderhalar, 11. maddenin rengi olan turuncuyu bu maçlik formasina tasiyarak Avrupa çapindaki tüm izleyenlere ne zaman gelebilecegi belli olmayan deprem tehdidini hatirlatmayi amaçladi.

Bunun yaninda Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nu dolduran binlerce taraftarina deprem aninda ne yapilmasi gerektiginin anlatildigi brosür ve deprem çantalarinin olmazsa olmazi el feneri dagitilarak devre arasinda isik sovu gerçeklestirildi.

Birlesmis Milletler Sürdürülebilir Kalkinma Amaçlarinin küresel çapta destekçilerinden olan CIFAL Global Network’ün Baskani Alex Mejia’nin video mesajla katilacagi maçi CIFAL Istanbul Direktörü Ebru Canan-Sokullu ve 15 kisilik UNITAR Istanbul ekibi de yerinde takip etti.

Bahçesehir Koleji bu mücadelede, egitim-ögrenimlerini geçtigimiz ay depremle sarsilan Düzce’de sürdüren ilkokul ve ortaokul ögrencilerini de agirladi.

Bahçesehir parkeden maglup ayrildi

Bahçesehir Koleji mücadeleye Langston Hall, Jamar Smith, Yigit Arslan, James Gist ve Jerry Boutsiele; konuk takim Surne Bilbao ise Ludvig Hakanson, Adam Smith, Xavi Rabaseda, Emir Sulejmanovic ve Jeff Withey besiyle basladi.

Maça iki ekip de savunma sertligini düsük tutarak baslarken maçin ilk periyodu konuk takimin 23-18’lik üstünlügüyle geçildi.

Kirmizi Ejderhalar ikinci çeyrekte skor üretmekte güçlük çekerken soyunma odasina 32-42’lik skorla gidildi. Bahçesehir Koleji, ikinci yarida hem hücum hem de savunmada istediklerini sahaya yansitmakta güçlük çekerken parkeden 92-60 maglubiyetle ayrildi ve grubunu lider bitirme sansini kaybetti.

Kaynak: İHA