Nilüferli Hentbolcular Kupada Tur Atladi

HDI Sigorta Hentbol Erkekler Türkiye Kupasi eleme turu rövans maçinda Nilüfer Belediyespor, ligin güçlü takimlarindan Özel Vefakent Hatay Büyüksehir Belediyespor’u 35-31 yenerek, Sekizli Final’e katilma hakki kazandi.

Nilüfer Belediyespor Erkek Hentbol Takimi, HDI Sigorta Hentbol Erkekler Türkiye Kupasi eleme turu rövans maçinda, ligin yenilgisiz lideri olan Özel Vefakent Hatay Büyüksehir Belediyespor ile karsilasti. 33-33 berabere biten ilk maçin rövansi, Üçevler Spor Tesisleri Hentbol Salonu’nda yapildi. Mücadeleye hizli hücumlarla etkili baslayan taraf Nilüfer Belediyespor oldu. Ilk maçin kahramanlarindan biri olan Nilüfer Belediyespor kalecisi Hüseyin Bereket’in art arda yaptigi kurtarislarla mavi yesil beyazlilar, ilk 10 dakikayi 5-2 önde tamamladi. Baskili oyununu ilerleyen dakikalarda da sürdüren Nilüfer Belediyespor, ilk yariyi 17-13 önde tamamladi.

Ikinci yarinin baslamasi ile birlikte Özel Vefakent Hatay Büyüksehir Belediyespor, tam saha pres uygulayarak, maçta etkili olmaya çalisti. Bu baski sonunda 45. dakikada Hatay ekibi, skorda 21-21’lik esitligi yakaladi. Son 15 dakikasi heyecan ve gerilim içinde geçen maçta saha içinde daha iyi koordine olan Nilüfer Belediyespor, rakibinin panik halinden faydalanarak aradaki farki tekrar açti. Maçtan 35-31 galip ayrilan Nilüfer Belediyespor, kupada tur atlayarak Sekizli Final’e katilma hakki kazandi.

HDI Sigorta Hentbol Erkekler Türkiye Kupasi’nda Sekizli Final, 10-13 Mayis 2023 tarihleri arasinda Konya’da yapilacak.

Kaynak: İHA