Küçükçekmeceli Ögrenciler, Bakü'den Sampiyonlukla Döndü

Küçükçekmece Belediyesi Çocuk Üniversitesi ve Bilgi Evleri Ilter Robot Takimi, Uluslararasi Steam Azerbaycan Festivali’nde VEX IQ kategorisinde iki ayri kategoride sampiyon oldu.

Azerbaycan ev sahipliginde Bakü’de gerçeklestirilen yarismada, ödüllerini almak üzere sahneye çikan ögrenciler tüm Dünya’ya Istiklal Marsi’ni dinleterek, Türkiye’ye de bir gurur yasatti. Küçükçekmeceli ögrenciler, Uluslararasi Steam Azerbaycan Festivali’nde iki ayri kategoride sampiyon oldu. Küçükçekmece Belediyesi’nin destekledigi Robot Takimi, düzenlenen yarismada VEX IQ kategorisinde 8 ülkeden 33 takimi geride birakarak, hem Teamwork hem de Robot Skills alaninda birinci oldu. 6 ögrenciye bilgisayar, kupa ve madalyalarini Azerbaycan Bakü Büyükelçisi Cahit Bagci takdim etti.

“Evlatlarimizla gurur duydum”

Egitime destek vermeye devam edeceklerini söyleyen Küçükçekmece Belediye Baskani Kemal Çebi, “Bu mücadelede ilçemizin ve ülkemizin ismini basarilariyla temsil eden Çocuk Üniversitemiz ve Bilgi Evi ögrencilerimizi gönülden tebrik ederim. Onlarla gurur duydum. Basta Gençlik ve Spor Müdürlügümüz olmak üzere, hem evlatlarima hem de ailelerine ayrica tesekkür ederim” diye konustu.

Kaynak: İHA