Halit Kivanç'in Ismi Stadyumda Yasayacak

IBB, yapimi tamamlanan futbol stadina Halit Kivanç’in adini verdi. Merhum Kivanç’in esi Bülbin Kivanç ve oglu Ümit Kivanç, spor camiasinin efsane ismiyle maçlara ev sahipligi yapacak statta IBB Gençlik ve Spor Müdürü Ilker Öztürk ile bir araya geldi. Stada isminin verilmesinde emegi geçenlere tesekkür eden Bülbin Kivanç, “Keske kendi de sagliginda böyle bir mutlulugu yasasaydi” dedi.

Istanbul Büyüksehir Belediyesi (IBB), Gaziosmanpasa ve yakin ilçelerin futbol takimlarinin maçlarina ev sahipligi yapacak stadin yapimini tamamladi. Yakinda 24 farkli kulübün maç ve antrenmanlarina sahne olacak statta son hazirliklar devam ederken, 2022’nin Ekim ayinda vefat eden spor basininin ve futbol spikerliginin duayen isimlerinden Halit Kivanç’in adi statta yasatilacak. Halit Kivanç, yine futbolla anilmaya devam edecek.

IBB Gençlik ve Spor Müdürü Ilker Öztürk, Halit Kivanç’in esi Bülbin Kivanç ve oglu Ümit Kivanç, statta bir araya geldi. Halit Kivanç isminin çok önemli bir deger oldugunun altini çizen Öztürk, “Türk milletine rol model olmus isimlerden bir tanesi olan Halit Kivanç isminin bu stadyuma verilmesi çok degerli. Sayin Baskanimiz Ekrem Imamoglu, çok önemli bir kültür ve spor adaminin adini bu stadyumda yasatacak” ifadelerini kullandi.

“Babamin adin futbolla anilmali”

Merhum Kivanç’in esi Bülbin Kivanç da emegi geçenlere tesekkür ederek, “Biz 72 senelik evliydik. Böyle bir stadyuma isminin verilmesinden dolayi mutlu oluyorum. Keske kendi de sagliginda böyle bir mutlulugu yasasaydi” diye konustu.

Babasinin isminin stada verilmesinden dolayi duydugu memnuniyeti paylasan Ümit Kivanç, “Babamin adi bir yere verilecekse bunun futbolla ilgili bir yer olmasi bizi ayrica memnun ederdi. Semt stadi olmasi, birçok kulübün yararlanacak olmasi ve burada sporcularin yetisecek olmasi beni ayrica sevindiriyor. Bunun çok yakisacagini düsünüyorum” dedi.



FIFA onayli zemin

Kisa süre sonra hizmete girecek Halit Kivanç Stadyumu’nun 5 bin kisilik seyirci kapasitesi bulunuyor. 4 soyunma odasi, 4 teknik direktör odasi, 2 hakem odasi, 1 gözlemci odasi, 6 idari ofis, amatör spor kulüplerinin kullanimi için 24 ofis ve canli yayin alanlarina sahip. 68-105 saha ölçüsü bulunan stadin zemini de FIFA onayli.

Kaynak: İHA