Esspor Dünya Finalleri Heyecani Istanbul'da

Dünya’da yilin en büyük espor etkinligi olan Global Esports Games (GEG), bu sene Istanbul’un ev sahipliginde gerçeklestirilecek. 60 farkli ülkeden 300’ün üzerinde espor oyuncusunun katilacagi espor dünya finallerine sayili günler kaldi.

Istanbul Büyüksehir Belediyesi (IBB) istiraki Spor Istanbul, Türkiye Espor Federasyonu (TESFED), Global Espor Federasyonu (GEF) is birligi ve katkilariyla düzenlenen GEG 2022 persembe günü basliyor. Ilki geçtigimiz yil hayata geçirilen GEG’in ikinci etkinligi Istanbul Hilton Bomonti Hotel’de 15-17 Aralik tarihlerinde gerçeklestirilecek. 60 farkli ülkeden 300’ün üzerinde espor oyuncusu Istanbul’da bir araya gelerek espor dünya finallerinde altin madalya için mücadele edecek. Dünyanin en basarili espor takimlari ve espor oyuncularinin bulusacagi GEG 2022’de; Dota 2, PUBG Mobile, eFootball ve Street Fighter v Final Edition oyunlari yer alacak.

Milli oyuncular da sahneye çikacak

GEG 2022’de yer alan tüm oyunlarda ve kategorilerde Türk Milli Espor takimlari ve oyunculari da Türkiye’yi temsil edecek. Ay-Yildizlilar, Dota 2, PUBG Mobile, eFootball ve Street Fighter v Final Edition’da altin madalya için mücadele verecek.

Kaynak: İHA