Dünya Kupasi'nda Ilk Finalist Arjantin

Katar’da düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupasi Yari Final müsabakasinda Arjantin, Messi’nin yildizlastigi maçta Hirvatistan’i 3-0 maglup ederek finale yükseldi.

2022 Dünya Kupasi’nda yari final müsabakasinda Arjantin ile Hirvatistan Lusail Stadyumu’nda karsilasirken, kritik maçta Italyan hakem Daniele Orsato düdük çaldi. Karsilikli ataklarla baslayan maçta ilk golü bulan Arjantin oldu. 34. dakikada kazanilan penaltida topun basina geçen Messi, takimini 1-0 öne geçirdi. Bu golden 5 dakika sonra orta alanda aldigi topla hizla rakip ceza sahasina giren Julian Alvarez farki 2’ye çikaran golü kaydetti.

Ikinci yariya skor avantajiyla baslayan Tangocular, 69. dakikada yine Alvarez’in ayagindan buldugu golle skoru 3-0’a tasidi. Kalan dakikalarda Hirvatlar golü bulamazken, kritik mücadeleyi 3-0 kazanan Güney Amerika ekibi, 18 Aralik Pazar günü oynanacak büyük finale adini yazdiran ilk ülke oldu. Hirvatistan ise 17 Aralik Cumartesi günü oynanacak 3.’lük maçinda Fransa-Fas maçinin kaybedeni ile karsilasacak.

Messi’den yeni rekor

Lionel Messi, Dünya Kupasi’nda 25. maçina çikarak turnuva tarihinde en fazla maça çikan Alman oyuncu Lothar Matthaus’un rekorunu egale etti. 35 yasindaki yildiz, Hirvatistan maçinda attigi golle turnuvadaki 5. golünü kaydederken, 5. kez boy gösterdigi Dünya Kupasi’nda 11 gole ulasti. Bu golle birlikte ayni zamanda Arjantin formasiyla Dünya Kupasi’nda en çok gol atan isim oldu.

Modric, ikinci final sansini kaybetti

Arjantin müsabakasinda 18. kez Dünya Kupasi maçina çikan Hirvatistan Milli Takimi kaptani Luka Modric, 4 farkli turnuvada bu deneyimi yasadi. (2006, 2014, 2018, 2022) 37 yasindaki yildiz, bu süreçte ülkesiyle 1 kez final, 1 kez de yari final oynama basarisi gösterdi.

Kaynak: İHA