Belediye Derincespor - Hacettepe 1945 Maçinin Ardindan

Oyuncularin kulüpten ayrildigi, federasyona basvurdugu ve teknik ekibin de görevi biraktigi TFF 3. Lig takimlarindan Belediye Derincespor’da takimi sahaya çikaran Kocaelispor’un unutulmayan isimleri Hamza Mutlu ve Murat Soner Basak maçin ardindan basin mensuplarinin sorularini yanitladi. Iki maçligina görev teblig edilen Hamza Mutlu, "Altini çizmek istiyorum; bugünkü galibiyette en az katkisi olan biziz. Bu zorluklarla bu zamana kadar çok iyi mücadele etmisler ki bize bu seviyede takim biraktilar. Biz geldigimiz kisa sürede oyunculara hocalik degil, sadece agabeylik yaptik" dedi.

TFF 3. Lig 1. Grup ekiplerinden Belediye Derincespor’da alacaklari ödenmedigi gerekçesiyle 3 futbolcu; Kadir Torbaci, Ramazan Özkabak ve Tufan Deniz Gelen kulüpten ayrildi. 14 futbolcu da alacaklari sebebiyle TFF’nin kapisini çaldi. Hafta içinde teknik direktör Ismail Cem Cambaz ve ekibi de kulübe veda etti. Mali açidan yasadigi sikintilar sebebiyle futbolcularina ödeme yapamayan ve Kocaelispor’un pilot takimi olma durumundaki belirsizlik yüzünden çalkantili günler geçiren Belediye Derincespor sahasinda Hacettepe 1945 Spor Kulübü’nü agirladi. Takimi sahaya; futbol kariyerini Belediye Derincespor’da noktalayan ve kisa süre önce U-15 takimi sorumlusu olan, Kocaelispor’un unutulmaz kaptanlarindan Hamza Mutlu ve Kocaelispor’un efsane oyuncularindan Murat Soner Basak çikardi.

Kocaelispor’un unutulmazlari Derince’nin basinda

Ugurcan Bekçi ve Mehmet Tosun’un sakat oldugu için oynayamadigi sari-lacivertliler, Ugurcan Ikikardes ve Furkan Gedik’in golleriyle maçi 2-1 kazandi. Çalkantili günler geçiren takimin aldigi kritik galibiyetin ardindan ilk kez profesyonel bir maçta teknik adam olarak sahaya çikan Hamza Mutlu ve yardimcisi Murat Soner Basak basin mensuplarinin sorularini yanitladi. Mutlu, “Kulüpteki durumlari biliyorsunuz. Maddi sikintilar vardi. Oyuncu sayisi olarak eksiktik. Nicelik olarak eksildik. Sile maçindan sonra 3 arkadasimiz ayrildi. Ugurcan Bekçi sakatti. Mehmet Tosun’u mecbur kalmazsa kullanmayacaktik, sakatti. Bu sartlar altinda çikilan müsabakada ilk yari bölüm bölüm sikinti yasadigimiz, oyunu verdigimiz anlar oldu. Ikinci yari, sezon basindan beri yaptigi her seyi yaptilar" dedi.



"Fedakarlik yapilacaksa bizim için degil kendileri ve takim arkadaslari için yapmalari gerektigini söyledik"

Maçtan önce takimi motive etmek için konusma yaptiklarini belirten Hamza Mutlu, "Maçtan önce oyunculara fedakarlik yapilacaksa, geleli iki gün olan bizim için degil, kendileri ve takim arkadaslari için yapmalari gerektigini söyledik. Daha kötü tablo bekliyordum ama iki üç gündür oyuncu arkadaslari antrenmanlarda da çok pozitif gördüm. Söyle avantajimiz vardi; futbolu burada biraktigim için oyuncularin bazilari takim arkadaslarim, digerlerini de taniyoruz. Ya rakip olarak oynamisiz ya buradaki maçlarini izlemisiz. Tüm bunlarin yaninda Ismail Cem Hoca’ya çok tesekkür ediyoruz, kulüp adina da tesekkür ediyoruz. Biz iki maç için geldik. Cem Hoca çok iyi bir takim birakmis, çok iyi antrene etmis. Sayi olarak eksik olsak da oyuncularin taktik-teknik anlayislari ve disiplinleri on numara. Kulüp yönetimi de çok karakterli takim kurmuslar. Transfer ederken oyuncu karakterlerine de bakmislar. Derincespor’a, Kocaeli camiasina galibiyet insallah iyi gelir" diye konustu.



“Galibiyette en az katkisi olan biziz”

Galibiyette esas marifetin kendilerinde olmadigini söyleyen Mutlu, "Bundan sonrasi ilçenin ve sehrin büyüklerinin isi. Bizim Karaköprü maçimiz kaldi. Altini çizmek istiyorum; bugünkü galibiyette en az katkisi olan biziz; ben, Murat hocam, Ekrem hocam ve Emre hocam. Bu takimi kuran yönetim, hazirlayan Cem hoca ve ekibi, birlikte çalisan personel var. Bu zorluklarla bu zamana kadar çok iyi mücadele etmisler ki bize bu seviyede takim biraktilar. Biz geldigimiz kisa sürede oyunculara hocalik degil, sadece agabeylik yaptik. Onlar da mahcup etmediler" sözlerini kaydetti.



“Bize A takimda iki maçlik görev teblig edildi”

Kendilerine iki maçlik görev teblig edildigine deginen Mutlu, "Biz U-15’in teknik sorumlulariyiz. Burasi bize görev teblig edildi. ‘Hocam iki maç burada görevde duracaksiniz’ dediler. Profesyonelde devam etmek gibi bir beklentimiz yok. Buraya gelirken herhangi bir seyin pazarligini da yapmadik. Biz sonuçta buranin çalisaniyiz. Ilk maçta görevimizi yaptik, ikinci maçimiz da var. Sonrasiyla ilgili teklif gelirse o konu da sonraki is. Karaköprü maçini düsünüyoruz. Baslarken de A takimla ilgili herhangi bir beklentim yoktu. Basimizdaki yöneticilerin de bazi söylemleri olmasina ragmen ‘Altyapida en az 2 yil çalismak istiyorum’ dedim. Çok mütevazi biriyim. Taniyanlar bilir. Mütevazi olmayacagim tek konu sudur; futbolu iyi bildigimi düsünüyorum. Oyunculuktan antrenörlüge geçisle alakali ise çok gerildim. Çünkü bugün oyuncu eksigimiz çoktu. Rakip sertti. Duygularimizda gelgitlerimiz oluyor. Çünkü sahada sadece kendinizden sorumlusunuz. Kulübeye gelince hem takimdan hem de büyük bir topluluktan sorumlusunuz. O da çok ciddi bir organizasyon var ama buradaki organizasyon bizim isimizi çok kolaylastirdi" seklinde konustu.



“Sorun çözülmezse 27’sinden sonra fesih hakki doguyor”

Sorunlar çözülmezse ayin 27’sinden sonra oyuncularin fesih haklarinin dogduguna deginen Mutlu, "Derinceliyim, görüyoruz. Bu oyuncu grubunun avantajlari oldugunu biliyorduk, söylemistik. 8-9 oyuncu geçen yildan beri oynuyor. Tüm bunlara inanip bir arada tutan yapi var. Cem hocanin ekibi iyi antrene etmis. Kurulan takimda 3-4 yildir birlikte oynayanlar var. Kemiklesmis yapi vardi, olumlu anlamda. Onun katkisini çok gördük. Fakat kulübün durumu ortada. Belirsiz süreç var. Belediye Derincespor yönetimi en iyisini bilir. Insallah orta yol bulunur. Kendimizi kenara koyuyorum. Buradaki oyuncularin çok ciddi emegi var. En azindan oyuncularin emeginin karsiligini verirler. 14 oyuncu federasyona verdi. Oyuncu tarafindan süreç çözülürse çogunun gitmek isteyecegini düsünmüyorum. Fakat çözülmezse 27’sinden sonra feshetme haklari doguyor. Hepsinin ailesi, çocugu, esi, anne-babasi var. Oyuncularin da çok hakkina giremeyiz" sözlerini dile getirdi.

“Kocaelispor degil, Derincespor. Çünkü burada daha çok istendim”

Kocaelispor’u degil de Derincespor’u neden tercih ettigiyle alakali da konusan Hamza Mutlu, "Ben Belediye Derincespor’da futbolculuk zamanimda açikçasi çok ciddi maçlar oynayip, katki vermedim. Benden kaynakli sebepleri de vardir. Isim vermeyeyim, çevreden kaynaklanani da. Çok ciddi iz biraktim, en azindan karakter koydum ki U-15 sorumlulugu teklifi geldi. Demek ki bazen performans veremesen de karakterinle, durusunla iz birakabiliyorsun. Kendi antrenörlük hayatima söyle baktim; en az iki yil altyapida çalisma hedefi koydum. ‘Neden Kocaelispor degil, burasi?’ diye çok sordular. Yaniti su; çünkü burada daha çok istendim. O nedenle buranin teklifini kabul ettim ve burada basladim. 3 ay U-15 hocaligi, ardindan A takim. Burasi biraz elzem durum oldu. Benim 2 yil altyapida çalisma hedefim var. Sonra Kocaelispor’dan talep gelirse çalismaktan gurur ve mutluluk duyariz. Ama su an bence biraz daha hazirlanmam lazim” ifadelerini kullandi.

Soner Basak, “Yoldaslik ettik, tecrübemizi paylastik ama dokunusumuz yok”

Belediye Derincespor’da A takimla yardimci antrenör olarak iki maçlik görevinin ilkinde basarili sinav veren Murat Soner Basak ise “Iki maçligina teblig edilen görev vardi. Biz katki olarak üç gün beraber olabildik. Oyuncu karakteri, personeli, yönetimi özverisi var ortada. Cem hocaya karakterli kadro kurdugu için ben de tesekkür ediyorum. Bugün de oyuncularin karakteri sahaya yansidi. Bu problemler yeri geldiginde camialarda çok ciddi problemler olabiliyor. 3 arkadasin sezon devam ederken buradan ayrilmasi sonuçlar yasanabiliyor. Digerlerinin bu kadar olumsuzluga ragmen bugün gösterdigi özveri, oyuncu kalitesinden çok karakteridir. Biz sadece 3 günlük yoldaslik yaptik. Elimizden geldigince tecrübelerimizi aktardik. Baska hiçbir dokunusumuz yok. Onlar da sag olsunlar camiayi, bizlere ve kendilerini mahcup etmedi” dedi.

Kaynak: İHA