Selçuk Inan Açiklamasi 'Klopp'un Getirdigi Sistemi Benimsiyorum, Deniyorum'

Trabzonspor ile oynayip 1-1 berabere kaldiklari maç sonrasinda konusan Kasimpasa Teknik Direktörü Selçuk Inan, “Begendigim birçok teknik direktör var, oyun felsefesini gerçekten benimsedigim. Tek bir isim hiç söylememistim, ama yine de bir isim duymak istiyorsaniz, Klopp diyebilirim size. Son dönemlerde gerçekten onun oynattirmak istedigi oyunu, oyuncularina yaklasimi, getirdigi sistemi gerçekten biraz benimsiyorum, deniyorum” dedi.

Trabzonspor ile Kasimpasa arasinda oynanan ve 1-1’lik beraberlikle sonuçlanan hazirlik maçinin ardindan Kasimpasa Teknik Direktörü Selçuk Inan, basin toplantisinda açiklamalarda bulundu. Eski bir Trabzonspor futbolcusu oldugunu hatirlatarak sözlerine baslayan Inan, “Eski bir Trabzonsporlu futbolcu olarak, baska sehirde kendi seyircisi önünde nasil bir atmosfer olacagini çok iyi bilen biri olarak, Trabzonspor’un bu sekilde coskulu ve baskili baslayacagini aslinda ben biliyordum. Oyuncularimla da bunu paylastim. Ancak yine de oyuna istedigimiz sekilde baslayamadik. Ben de yeniyim. Istediklerimi de oyuncularim aslinda sahaya yansitmaya çalisti, ama baslangiçta bunu beceremedik. Biraz tedirginlik vardi. Trabzonspor’un istegi ve coskusu da buna eklenince maç biraz zor basladi.

Sonrasinda oyuncularimin tutumundan, isteklerinden, bizim istedigimiz seyleri yapmaya gayret etmelerinden dolayi da çok mutluyum. Özellikle 30’uncu dakikadan sonra çok güzel seyler ortaya çikardilar. Açikçasi beni de mutlu ettiler” dedi.



“Klopp’un getirdigi sistemi benimsiyorum, deniyorum”

Jurgen Klopp’un oyununu, yaklasimini ve sistemini çok begendigini ve denedigini söyleyen Selçuk Inan, “Begendigim birçok teknik direktör var, oyun felsefesini gerçekten benimsedigim. Tek bir isim hiç söylememistim, ama yine de bir isim duymak istiyorsaniz, Klopp diyebilirim size. Son dönemlerde gerçekten onun oynattirmak istedigi oyunu, oyuncularina yaklasimi, getirdigi sistemi gerçekten biraz benimsiyorum, deniyorum. Futbol sürekli degisen ve gelisen bir oyun. Ona adapte olmaya ve yakalamaya çalisiyoruz. Baska yenilikler ve baska sistemler de var. Hepsini deniyoruz. Oyuncularim da sag olsun, buna karsilik veriyorlar. O yüzden de ayrica mutluyum” diye konustu.



“Yardimci antrenörlük ile teknik direktörlük arasinda da çok büyük farklar var”

2 yil Galatasaray’da yardimci antrenörlük yaptiktan sonra teknik adamliga geçen Selçuk Inan, bunun çok farkli bir deneyim oldugunun altini çizerek, “Teknik direktörlük ve oyunculuk çok farkli seyler. Aslinda ben 2 sene yardimci antrenörlük yaptim, Galatasaray gibi çok büyük bir camiada. Inanin yardimci antrenörlük ile teknik direktörlük arasinda da çok büyük farklar var. Karar verici ve sorumlu kisisiniz, dolayisiyla bunun agirligi ve yükü her zaman omuzlarinizda oluyor. Bunu hissediyorsunuz. Aklinizdaki seyleri oyunculara aktarmada basarili oldugunuz zaman da, kendinizi çok basarili ve mutlu hissediyorsunuz. Su anda benim önceligim sadece oyuncularima yaptirmak istedigim seyleri dogru bir sekilde aktarabilmek. Onlarin da sahada bunu pratik halinde yapabilmesi. Buna çok odaklandim. Insallah bunu yapmaya devam ederler ve önemli bir takim haline geliriz” ifadelerini kullandi.

“Henüz transferle ilgili hiçbir sey konusmadik”

Transferle alakali henüz bir konusma yapmadiklarini belirten Inan, “Henüz transferle ilgili hiçbir sey konusmadik. Geldigim günden beri, sadece elimdeki oyuncularla ne yapabilirim? Onlari nasil gelistirebiliriz? Nasil daha iyi bir takim olabiliriz? Bu konulari konustuk hep beraber. Oyuncularimizi nasil daha yukariya çekebiliriz? Kendi seviyelerini en üste, maksimuma nasil getirebiliriz? Bu sorulara çok kafa yordum. Transferle ilgili nereye ihtiyaç oldugunu ya da gerekli olup olmadigini henüz konusmadik, tartismadik. Transfer sezonunda ihtiyaç olursa bunu konusuruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA