Mert Hakan Yandas Açiklamasi 'Takimda Bir Otorite Var'

Fenerbahçe’nin Antalya kampini ve hazirlik maçlarini degerlendiren Mert Hakan Yandas, “Bizim için çok kiran kirana geçen, ligdeki gibi hatta daha sert maçlarda oynamak bizim için önemliydi. Maçlarin hepsini kazandigimiz için mutluyuz” dedi.

Spor Toto Süper Lig’e verilen Dünya Kupasi arasinda Fenerbahçe, Antalya kampinda hem Alanyaspor hem de Salarnitana ile hazirlik maçi oynadi. Iki maçtan da galip ayrilan Fenerbahçe’de Mert Hakan Yandas, basin mensuplarinin sorularini yanitladi. Kampin kisa ama etkileyici ve yorucu oldugunu belirten Mert Hakan Yandas, kampta güzel bir ortam oldugunu söyledi.

Ligdeki maçlar kadar sert hazirlik maçlarini oynadiklarini ve bu maçlardan galip ayrildiklari için mutlu olduklarini ifade eden Yandas, Fenerbahçe adina her seyin çok iyi gittigini, basaracaklarina inanan bir ekip olduklarini söyledi.



“Henüz hazir degilim”

Sakatlik sürecini degerlendiren Mert Hakan Yandas, “Geçen yil çok güzel bir sezonun ardindan bu yil kendime koydugum hedeflerle çok özel bir sezon yasamak istiyordum. Sezon basi hazirlik kampinda yasanan talihsiz bir sakatlik sonrasi adaptasyon süreci oldu. Bunu yasarken sansiz bir temasla olusan diz sakatligi oldu. Bu kadar özel bir sezonu disaridan izlemek beni üzdü. Su anda geri dönmeye çabaliyorum. Hocam da sag olsun hazirlik maçlarinda bana sans vererek takima adapte etmeye çalisiyor. Henüz hazir degilim. Biraz daha bir sürecim var. Her sey su ana kadar benim adima çok iyi gidiyor” dedi.



“Sert ama babacan gelmesi bütün birlikteligi, samimiyeti olusturuyor”

Röportaj sirasinda Irfan Can Kahveci’nin Mert Hakan Yandas’a, Fas ve Portekiz arasinda oynanan maçin skorunu söyleyerek sakalasmasi üzerine Yandas, “Bu konuda çok yalnizim. Ben Ronaldo’cuyum. Messi ve Ronaldo’yu karsilastirmak istemiyorum, ikisi de inanilmaz seviyedeler. Ronaldo’nun dört dörtlük tek futbolcu oldugunu düsünüyorum. Güzel bir atisma var, maçlari beraber izliyoruz. Az kalsin Messi evine dönüyordu ama olmadi. Irfan Can Kahveci de bugün inanilmaz bir gol atti. Irfan Can, ‘Gol atarsam Messi sevinci yapacagim’ dedi" diye konustu.

Trabzonspor maçindan önce Ziraat Türkiye Kupasi maçinin kendileri için daha önemli oldugunu belirten Mert Hakan Yandas, bütün kupalara talip olduklarini söyledi.



Takimin basinda otorite oldugunu belirten Mert Hakan Yandas, süre alan her oyuncunun Fenerbahçe’ye odaklandigini kaydetti.

Bunu saglayan bir otorite oldugunu vurgulayan Yandas, “Bizim hocaya inanmamiz. Onun bize sert ama babacan gelmesi bütün birlikteligi, samimiyeti olusturuyor. Bundan önceki yillarda da bu ortam vardi ama diyalogu kuramamistik. Fenerbahçe’nin içinde hiçbir zaman bahsedilen kadar kötü bir sey yoktu. Bu sene takima yardimci olmak için bir an önce sahalara dönmek istiyorum” seklinde konustu.

Taraftarlarin söylenenlere degil yapilanlara bakmasi gerektigini ifade eden Yandas, “Ben hep söylüyorum Kadiköy’de kaybetme ihtimalimiz yok. Taraftarin gücü inanilmaz. Söylenenlere degil yapilan ve verilen reaksiyonlara baksinlar. Herkes bu takima katki saglamak istiyor. Biz birlikte kaldigimiz sürece bize kimse engel olamaz. Buna inanip, bu sekilde devam etsinler. Bu sezon bizim arkamizda inanilmaz duruyorlar. Bu yüzden taraftara çok tesekkür ederim” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA