Abdullah Avci Açiklamasi 'Bütünün Parçasi Olmazlarsa Disarida Birakirim'

1 biten hazirlik maçinin ardindan sert ve net dille oyuncularini uyaran Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avci, “Hiçbir oyuncuyu beklemem. Trabzonspor’da kaynak var. Altyapidan oyuncu alir oynatirim” dedi

Kasimpasa ile 1-1 biten hazirlik maçinin ardindan basin mensuplarinin sorularini yanitlayan ve kamp ile hazirlik maçlarini degerlendiren Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avci oyuncularina ates püskürdü. Avci su sözleri kaydetti: “Trabzon ve arkasindan Antalya sürecinin son günü. 22 maçlik yaptigimiz genel analizler, oynadigimiz Avrupa kupalari, Sampiyonlar Ligi, lig süreci. Çok yukarida degiliz, asagida degiliz. Iyi miyiz, kötü müyüz? Arada giden, gri giden durumumuz vardi. Ritüelden çikip daha iyi ve daha yüksek enerjili hale getirmemiz gerekiyordu. Her seyin içinde variz ama biraz daha net olmamiz lazim. Ilk yarida oynarken tespit ettiklerimiz; oyun ve oyuncu üzerinden bir takim durumlar vardi. Bunu önce oyuncularla paylastik, oyun planlarinda degisiklikler yaptik. Oyuncu üzerinden bazi mevkilerde fazla oynamadan bunu gerçeklestirmeye çalistik. Sakatlardan iki tanesi dönmeye basladi.

Bireysel performanslari 22 maçta artmayanlar var. Özellikle buna, bugüne, bugünün de büyük bölümüne, oyun anlaminda dogru cevaplar verdi, kampta bizi mutlu etti. Özelikle Crystal Palace, Hull City maçlari fiziksel ve taktiksel olarak çok iyi test maçlari oldu."

“Ikinci yarida oyundan memnun degilim”

Kasimpasa maçinda ilk 35 dakika oyunu domine ettiklerine deginen Avci, "Topa sahip olarak, baski kurarak, pozisyona girerek. 4-5 pozisyon vardi. 2-0, 3-0 devrede içeri girebilirdik. Ilk yari rakibe bir tane kenar ortasi verdik. Ikinci yari itibariyle süreler ve veriler var. Sakatlanma riski olanlara göre degisiklik yapiyoruz. Oyunun anlari vardir, süreleri vardir. Oyunun neyi istedigi vardir ki oyunun her aninin senaryosunu çalisiyoruz. Ikinci yarida parça parça oyundan ve performanslardan memnun degilim. Dogru olan anlar var, dogru olmayanlar var, 3-4 aydir devreye girmeyen, bireysel performansi artmayan oyuncular var. Kamp dönemi çok iyi geçti. Ben her maçi kazanmak isterim. Trabzonspor her yarisin içindedir. Herkes farkina varacak. Ben oyuncu beklemeyecegim. Burasi Trabzonspor. Oyuncu performansini artiracak. Içine girmek için her türlü gayreti; fiziksel, zihinsel, enerji olarak içine sokacak. Içine sokmayacaksa Trabzonspor’da kaynak var. Alt yapidan oyuncu alir oynatirim. Tescilli son sampiyondur. Her yarisin içinde var. Bunu net bir sekilde söylüyorum" ifadelerini kullandi.

“Artik yaris basliyor, kimseyi beklemeyecegim”

Kampin büyük bölümünden memnun oldugunu aktaran deneyimli teknik adam, "Oyunun anlarinda dogru hareket etmeyen oyunculara mesajim olsun. Bütününde dogru isler var. Daha iyisini yapabilmek, her yerde yarismak ve sonuç almak için, benim oldugum her yerde yaris vardir, Trabzonspor oldugu her yerde yaris vardir. Biz basardik, yine basarabiliriz. Bu inançla yola çikacaklar, yüksek ve pozitif enerjide olacak herkes. Bunu sahaya hep beraber yansitacak. Bu potansiyel var. Bende bunun baskisini yapacagim. Kimseyi beklemeyecegim. Kim iyiyse ki öyle yaptik. Devreye girmek için zaman daraldi. Artik yaris basliyor" dedi.



“Bütünün parçasi olmazlarsa disarida birakirim”

Oyuncu performanslari hakkinda da konusan Avci, "Üç aydir devreye girmeyen performanslar var. Antrenmanlarda enerjimiz yüksek çalisiyoruz. Bundan vazgeçmeyeceksin. Her zaman enerjini daha yukariya çikaracaksin. Oynamadiginiz zamanlarda dahi takim için antrenmani arkadasina dogru vereceksin, onun performansini yukariya çekeceksin. Trabzonspor’un iyi ve genis kadrosu vardir, alternatifleri vardir 5 maç önce, 5 maç sonra fark etmez. Bu zamani kaçirmamak lazim. Çok netim. Kolay kolay böyle net konusmam. Ama sabir ve süre var. Trabzonspor’un ciddi sorumluluklari var. Sahada artik bu oyun; hem teknik, hem taktik, fiziksel ve zihinsel ve bütün olacaksin. Bütünün parçasi olmazsa bende disinda birakirim" dedi.



“Gbamin bize dogru cevaplar veren bir oyuncu”

Teknik direktör Avci, penalti yaptiran Gbamin için, “Gbamin’in penalti hariç performansi iyiydi. Gereksiz, bu seviyede olmamasi gereken yaptirdigi bir penalti var. Ama burada daha evvelden oynayan bir oyuncuydu. Bence dogru cevaplarda verdi, penalti pozisyonu hariç. Maçin anlarini dogru oynamakla alakali. Rakibe, oyuna göre kullanabilecegimiz, burada bize dogru cevaplar veren oyuncu” yanitini verdi.

“Trabzonspor her yerde”

Kocaeli Stadi’ni doldurarak maç boyunca kendilerinden destegini eksik etmeyen taraftar için ise Abdullah Avci, “Trabzonspor her yerde. Kocaeli’de ve Sakarya’da, benim bir ayagim da Sapanca’da. Iyi biliyorum. Bazen pazara çiktigimizda Trabzonlularla karsilasiyorduk. Onlar her yerde biliyoruz. Atmosfer güzel oldu. Öncelikle stat çok güzel. Kocaeli’de futbolcu olarak eski statta çok oynadik. Önemli bir sehir, potansiyel bir yer. Bu stada ilk defa geliyorum. Umarim tekrar hak ettikleri yere adim adim gelirler. Onlara da basarilar diliyorum” sözlerini kaydetti.

Kaynak: İHA