Senol Günes Açiklamasi 'Asla Pes Etmek Yok'

Serik Belediyespor’u maglup ederek kupada bir üst tura yükselen Besiktas’ta Teknik Direktör Senol Günes maçin ardindan lig yarisina deginerek, “Asla pes etmek yok. Umudumuz da var, gücümüz de var” dedi. Günes, Türkiye Kupasi’nda da zafere ulasmak istediklerini söyledi.

Ziraat Türkiye Kupasi 4. Tur mücadelesinde Serik Belediyespor’u 3-1 maglup ederek tur atlayan Besiktas’ta Teknik Direktör Senol maçin ardindan sorulari yanitladi. Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatinin 84. yilini hatirlatarak sözlerine baslayan tecrübeli teknik adam, “Yarin 10 Kasim. Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle aniyorum. Minnettariz. Kurucumuz olarak, yol gösterip önümüzü açan liderimiz. Hepsine minnettariz” dedi.

Karsilasmaya deginerek sözlerine devam eden Günes, “Bugün oyuna baktigimizda, rakibimizin gücü ve oyuncu kalitesi bizim gerimizdeydi. Her seye ragmen oyun baslangici ve ilk yarinin çogunda ciddi bir oyun ortaya koymak istedik. Bu da skora yansidi. Ikinci yarida da pozisyonlar bulduk ama oyuncularin, rakibe göre üstün olmasindan kaynakli pozisyonlardi. Rakibin de oynamasina izin verdik. Ikinci yarida hatalarimiz oldu ama bunlari baskiyla giderdik. Kendi sahamizda kaptirdigimiz toptan rakibin gol atmasi, bizim için eksi puan. Bugün kazanmis olmak önemli. Ilk yaridaki ciddiyet için oyunculara tesekkür ediyorum. Ama ikinci yarida tempo düsürüp top kullanamamamiz da bizim eksilerimiz. Rakibi oynatiyoruz. Hiç oynamayan oyuncularimiz vardi. Oyunun akisindaki eksikleri söyleyecegim. Birkaç sakat oyuncumuz vardi, onlari kullanmadik. Diger oyunculari dinlendirdik. Hangi oyuncuyla çiksak, kazanmamiz gereken bir maçti ve kazandik. Kupada önümüzde maçlar olacaktir. Besiktas’in hedefi kupayi da kazanmaktir. Ligde de son maçta aldigimiz yaraya ragmen yarista olacagimizi düsünüyorum. Bu umutla yasiyoruz zaten. Besiktas bir ailedir ve birlikte güçlüyüz. Antalyaspor maçinin çok daha kaliteli ve zor olacagini düsünüyorum. Bu maçin artik bir önemi kalmadi. Bu dönemi bitirip, kamp döneminde iyi bir hazirlikla, ikinci döneme iyi baslamamiz gerekiyor. Eldeki oyuncularin verilen sansi iyi kullanmasi için bir dönem var, bunu da kullanacagiz. Hiçbir oyuncumuzu gönderemeyiz, hiçbir oyuncu da alamayiz. Dünya Kupasi arasinda transfer zaten olmuyor. Ocak ayin kadar eldeki oyuncularla gidecegiz. Ondan sonra bir karar veririz. Takimi sürükleyen oyuncu burada kalir. Su ana kadar iyiler var, eksikler var. Hazirlik döneminden sonra çok daha farkli seyler çikabilir” diye konustu.



“Bugün sahanin en iyisi genç Atiba’ydi”

Takimdaki sakatlarla ilgili konusarak devam eden Senol Günes, “Ghezzal ameliyat oldu. Tedavilerle düzelecegi beklendi ama olmadi. Süreyi doktor biliyor. Aradan sonra bakacagiz. ABD’den gelince bakacagiz. Rosier, Josef, Masuaku’nun oynayip oynamayacagina bakacagiz. Oyuncularin kendilerini nasil hissettigi önemli. Milli takimlara gidenlerin de rahat olmadigi bir dönem yasiyoruz. Sakatlik olmasa bile performans düsüklügü de bir eksikliktir. Bugünün de en iyisi genç Atiba’ydi. Akil var, teknik var, gayret var. Çok begendim bugün. Oguzhan Akgün de diriydi. Rosier ve Masuaku sakatken kimin oynayacagini da görmek istedim. Eldeki imkanlari zorladik. Bugünkü maç oyunculari görmek için iyiydi. Süre çok kisa su anda. Kampta daha çok isleriz bunlari ama son maç önemli” diye konustu.

Atiba’nin futbolun ardindan teknik ekipte görev alip almayacagiyla ilgili soruyu da yanitlayan Günes, “Ben giderken de söylemistim, Atiba çok basarili, karakterli, Besiktas’in içindeki bir isim oldu. Oyuncu olarak son dönemlerine geldi. Atiba bize teknik ekipte de faydali olacak birisi. Karar onun. Redmond’i da begendim. Bir seviye üste çikarsa daha çok is yapar. Muleka inandigim bir oyuncu ama içine kapanikligi var biraz. Aboubakar’a benziyor. O da ilk zamanlarda böyleydi. Olacagini düsünüyorum ve ondan umutluyum. Redmond ilk yarida iyiydi ama ikinci yarida birçok oyuncu gibi düsüs yasadi” ifadelerini kullandi.

“Asla pes etmek yok”

Takimin ligdeki sampiyonluk sansi hakkinda da konusan Senol Günes, “Umudumuz da var gücümüz de var. Pes etmek gibi bir durum yok. Derbi maç bir hayal kirikligi yasatmis olabilir. O maçta gol yedikten sonra oyundan düstük ama son 10 dakikada gol bulabilecegimiz bir maçti. Biz oyunumuzu yükselttigimiz zaman dediklerinizi yapacak bir takimiz. Biz birlikteyiz, birlikte olup rakipleri rahatsiz edelim, oyunculara sahip çikacagiz. Seyirci enerji ve cosku verecek, biz de oyunumuzla onlari costuracagiz. Gol attiginiz zaman sahada farkli bakiyorlar, oyundan düsünce farkli bakiyorlar. Asla pes etmek yok. Umudumuzu ve gücümüzü iyi kullanalim” diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA