Okan Buruk Açiklamasi 'Kupayi Kazanmak Için Elimizden Geleni Yapacagiz'

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Ziraat Türkiye Kupasi’nda tur atladiklari için sevinçli olduklarini ifade ederek, "Türkiye Kupasi bizim için önemli. Kazanmak için elimizden geleni yapacagiz" dedi.

Ziraat Türkiye Kupasi 4. Eleme Turu’nda Galatasaray evinde karsilastigi TFF 3. Lig takimlarindan Ofspor’u 2-1 maglup etti ve tur atladi. Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, "Öncelikle Ofspor’u tebrik ederim. Inanilamaz bir mücadele verdiler. Maçtan önce savunma yapacaklarini bekliyorduk. Bunu maçin sonuna kadar iyi bir sekilde yaptilar. Çok net pozisyonlar yakaladik. Çok daha erken golleri atmamiz gerekirdi. Çok geç dakikada golü bulduk. Kalemize tek gelen isabetli sut gol oldu. Sezonun genelindeki gibi topu içeri atmadik. Oyuncularin ciddiyeti iyiydi, oyun istahlari iyiydi. Sonuca yansitamadik. Turu geçtigimiz için sevinçliyiz. Türkiye Kupasi bizim için önemli. Kazanmak için elimizden geleni yapacagiz" diye konustu.

Pozisyona girmenin önemli oldugunu söyleyen Buruk, "Ligde 11 topumuz direkten dönmüs. Bunlar futbolun içerisinde var. Benim için önemli olan takimimin pozisyona girmesi. Bununla ilgili çok çalisiyoruz. Oyuncularin saha içerisindeki psikolojisi de önemli. Çalismalara devam edecegiz" seklinde konustu.



"Yunus’tan beklentimiz yüksek"

Yunus Akgün hakkinda konusan Okan Buruk, "Sezona iyi basladi.

Oyun olarak da iyi oyunlar oynadi. O bölgede son maçlarda Rashica daha iyi performans sergiledigi için Yunus son maçlarda daha az süre aldi. Bu Yunus’un süre almayacagi anlamina gelmiyor. Daha çok çalisacak ve formayi almak için mücadele edecek. Sahada adaletli davrandigimi düsünüyorum. Yunus’tan beklentimiz yüksek. Yunus milli bir oyuncu. Geçen seneki Yunus’u herkes konusuyor. Geçen seneki yunusu tekrar yakalayacagiz" ifadelerini kullandi.

Mücadelenin kadrosunda yer almayan Yusuf Demir için ise Buruk, "Yusuf iki günlük bir antrenmana çikti. Pazar günü sut attiktan sonra agrisi oldu. Dün de antrenman çikmadi. Çok agir bir sakatligi yok. Sut attiktan sonra kasik bölgesinde bir agrisi oldugu için bugün bizle yer almadi. Onu bu maçta çok oynatmak istiyorduk. Hamza’nin da bir sakatligi oldu. U19 maçinda sakatlanmisti. Hamza da sans verdigimiz oyunculardan biri. Ikisi için de önemli bir karsilasma olacaktir. Bu anlamda üzgünüz" dedi.

Okan Buruk, mücadelede sakatlanan Danimarkali futbolcu Mathias Ross’un durumu için, "Yarin MR’a girecek. Su anda gözüken çok iyi bir durumda degil. Dizinde bir sikinti var. Yarin net bir sekilde MR sonrasi alacagiz" açiklamasinda bulundu.

"Kazanarak bitirirsek Dünya Kupasi öncesinde önemli bir adim olacak"

Hafta sonu Spor Toto Süper Lig’de deplasmanda oynayacaklari Medipol Basaksehir maçinin sorulmasi üzerine sari-kirmizililarin teknik direktörü, "Basaksehir maçi birinci benim için çok mutlu hatiralarim oldugum bir kulüp. Stat olarak ayni sekilde sampiyonluk sevinci yasadigim bir stat, Sampiyonlar Ligi’nde oynadigimiz, maç kazandigimiz bir stat. Benim için orasi degerli. Duvarlarinda resimlerim var. Iki takim da kazandiklari takdirde Dünya Kupasi arasina ikincilik hakkini kazanacak. Hedefimiz kazanmak. Emre de bu sene performans olarak hem Avrupa’da hem Türkiye’de çok iyi gidiyor. Güzel bir karsilasma olacak. Iki takimin hedefi de kazanmak olacak. Yine deplasmana gidiyoruz. Istanbul içi de olsa deplasman sayimiz çok fazla. Kazanarak bitirirsek bizim için Dünya Kupasi öncesinde önemli bir adim olacak. Burayi kazanarak bitirmemiz gerekiyor" diye konustu.

Bütün futbolculariyla devam etmek istedigini söyleyen Okan Buruk, "Buna Seferovic da dahil. Ocak ayinda transfer dönemi basladiktan sonra burada bazen oyuncularin mutsuzlugu oluyor, oyunculardan ayrilma istegi geliyor. Seferovic de antrenmanini iyi yapiyor. Son maç kadroya alamadik. 9 kisi alabildik. Ama ayni sekilde ona güveniyoruz. Alanya maçinda o oyuna girmistik. Gomis kulübedeydi. Diger maçta Gomis oyuna girdi. Icardi’nin oyuna baslayan santrforumuz oldugunu düsünürsek diger oyuncular da kulübeden gelip destek oluyorlar. Bütün oyuncularimizdan memnunuz. Onun çalismasindan ve kisiliginden çok memnunuz" açiklamasinda bulundu.

"Oyuncularimizin performanslarindan çok memnunuz"

Ispanyol futbolcu Juan Mata’nin hem oyunculugundan hem de kisiliginden memnun olduklarini ifade eden Buruk, "Mata oynasa da oynamasa da hep kendini hazirliyor. O da oynayacak, 11’deki yerini alacak. Bir yaris oluyor. Bazen oynatabiliyoruz, bazen oynatamiyoruz. Ayni bölgede çok önemli oyuncular var. Hep seyi söylüyorum, bu sene Avrupa kupasinda oynasaydik, bizim için gerçekten bu kadro Avrupa kupasini net bir sekilde kaldirabilecek, rotasyona girebilecek bir kadroydu. Bugün çikan 11’de de bunu net bir sekilde gördük. Oyuncularimizin performanslarindan çok memnunuz” dedi.

Kaynak: İHA