ABD'li Basketbolcu Brittney Griner Cezaevine Gönderildi

Rusya’da uyusturucu kaçakçiligi suçlamasiyla hüküm giyen ABD’li kadin basketbolcu Brittney Griner gözalti merkezinden cezaevine gönderildi.

Geçtigimiz agustos ayinda Rusya’da mahkeme tarafindan uyusturucu madde bulundurmaktan ve uyusturucu madde içeren elektronik sigara kartuslari getirmekten 9 yil hapse mahkum edilen ABD’li kadin basketbolcu Brittney Griner, gözalti merkezinden cezaevine gönderildi. Griner’in cezaevine sevk edildigini açiklayan avukatlari, "Su anda nerede oldugu veya nereye götürüldügü konusunda hiçbir bilgimiz yok" dedi.

Griner, 17 Subat’ta Rus polisi tarafindan baskent Moskova’daki Seremetyevo Uluslararasi Havalimani’nda gözaltina alinmis ve 4 Agustos’ta hapis cezasina çarptirilmisti. Griner’in 25 Ekim’de Moskova Bölge Mahkemesi’ne cezasinin hafifletilmesi için yaptigi itiraz reddedilmis, ABD’li sporcunun içeride yattigi sürelerin de önceki mahkeme karari dogrultusunda hiçbir sekilde degisiklik olmadan uygulanmasina karar verilmisti.

ABD ve Rusya arasindaki mahkum takasinda adi geçmisti

Griner için ABD ve Rusya arasinda mahkum takasi gerçeklestirilecegi öne sürülmüstü. Griner’in, ABD’de 2012 yilinda terör örgütlerine yardim sagladigi gerekçesiyle yakalanan ve 25 yil hapis cezasiyla çarptirilan Rus silah tüccari Viktor Bout ile takas edilecegi üzerinde duruluyordu.

ABD’deki profesyonel kadinlar ligindeki en basarili oyunculardan biri

Kadin Ulusal Basketbol Birligi (WNBA) ekibi Phoenix Mercury’de 8 kez All-Star seçilen ve 2 olimpiyat madalyasi bulunan Griner, ABD’deki profesyonel kadinlar ligindeki en basarili oyunculardan biri olarak biliniyor. Sezon disinda kulüp basketbolu oynamak için Rusya’ya giden Griner, 2014’ten bu yana EuroLeague takimi UMMC Ekaterinburg’da forma giyiyordu.

Kaynak: İHA