Volkan Demirel Açiklamasi 'Bugünkü Beraberlige Üzüldük'

A. Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel, Basaksehir maçinin ardindan yaptigi açiklamada, “Bazi maçlari kaybedebiliriz, puan kaybedebiliriz, ama bugün de bence ileri vadeden bir kazandigimiz gün oldu” dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 13. hafta maçinda evinde karsilastigi Basaksehir ile 3-3 berabere kalan A. Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel, mücadele sonrasi basin mensuplarina açiklamalarda bulundu. Demirel, maçin 3-3 bitmesine ragmen oyundan, takimindan ve verdigi reaksiyondan çok memnun oldugunu belirterek, "Aslinda maçla alakali güzel bir aksam oldu. Iki takimin da 3 gol buldugu bizim adimiza konusabilecek çok seyin oldugunu söyleyebilirim. Nedir bunlar. Ikinci yari maça çok iyi basladik. Ze’nin kafasi, yine Ze’nin kontrolü ve kaleci Volkan’in kucagina vurmasi orada bence kirilma ani oldu. Yani 2 ve 3’ü atsaydik belki su an bütün Türkiye Hatay’in oynadigi oyunu aldigi skoru konusuyordu. Ama futbolda bunlar var. Atacaksiniz kaçiracaksiniz ama bugünkü oyun anlaminda ben bütün oyuncu arkadaslarimi tebrik ediyorum. Çok iyi mücadele ettiler. Biliyorsunuz Basaksehir hem bu ligin, hem de Avrupa Ligi’nin en az gol yiyen takimi. Bu takima karsi hem 3 gol atiyorsunuz, hem de kalenizde pozisyon anlaminda bir pozisyon vermeden daha dogrusu evet kenar ortalardan bir tane orta mesela kimseye degmeden gol oldu. Kenar ortalardan goller yedik. Bunlari da söyledigimiz takdirde, analizini yaptigimiz taktirde yedik. Ama futbolda bunlar var. Söylediginiz seyler bazen çikmiyor, çikiyor, futbolu ben her zaman söylerim anlik bir olaydir. Anlik gelisen durumlardan kaynaklanan goller olabilir. Ama biz 3-3 bitmesine ragmen ben oyundan, takimdan, takimin verdigi reaksiyondan her seyden çok memnunum. Içeride de söyledim. Bazi maçlari kaybedebiliriz, puan kaybedebiliriz, ama bugün de bence ileri vadede bir kazandigimiz gün oldu. O yüzden ben tüm takimi tebrik ediyorum. Bütün Hataylilar da bugünkü beraberlige evet üzüldük. Ama oyun olarak mücadele olarak hepsinin tebrik etmesi gerektigini düsünüyorum” dedi.

Demirel, Bertug’un son zamanlarin en iyi santraforu oldugunu belirterek, “Bertug hakkinda ben ilk geldigim günden beri söylüyorum. Bence son yillarda Türk futbolunun yetistirecegi en büyük futbolcu olacak. Ama tabiki dediklerimizi, kendine bakarsa, hem futbol anlaminda hem sosyal anlamda dediklerimizin disina çikmazsa bence Bertug son zamanlarin en iyi santraforu. Sakatligin da MR’ini çektirdik hemen herhangi bir sikinti oldugunu düsünmüyorum. Insallah ufak bir agriyla atlatacaktir” dedi.

Demirel üstüne koya koya giden bir takim oldugunu ifade ederken, "Ben takimin gelisiminden, durumundan, performansindan çok memnunum. Üstüne koya koya giden bir takim var. Insallah da ilerleyen haftalar için 1 maçimiz kaldi. Bu maçi da en iyi sekilde oynayip artik milli takim arasina girecegiz. Dünya kupasi var” seklinde konustu.

Kaynak: İHA