Riza Çalimbay Açiklamasi 'Fenerbahçe 10 Kisi Kaldiktan Sonra Pozisyonlari Degerlendirmemiz Gerekiyordu'

Sivasspor Teknik Direktörü Riza Çalimbay, Fenerbahçe’ye karsi 1-0 maglup olmalariyla ilgili, “Fenerbahçe 10 kisi kaldiktan sonra degerlendirmemiz gerekiyordu, istedigimiz gibi olmadi. Son paslarda sikinti yasadik” diye konustu.

Spor Toto Süper Lig’in 13. haftasinda Sivasspor deplasmanda Fenerbahçe’ye 1-0 maglup oldu. Müsabakanin ardindan basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Sivasspor Teknik Direktörü Riza Çalimbay, iki tane Avrupa’da oynayan takimlarin çok güzel bir lig maçi oynadigini söyleyerek, “Her sey vardi, pozisyon ve mücadele. Tabi ki Fenerbahçe 10 kisi kaldiktan sonra degerlendirmemiz gerekiyordu, istedigimiz gibi olmadi. Son paslarda sikinti yasadik. Onun disinda maçin basindan sonuna oyunu disiplininden kopmadik ama bunu neticeyi alamadik. Oyun olarak takimimdan memnunum. Son dakikalar her türlü riske girdik. Defansimizda 3 kisi biraktik, orta sahada çogalttik ve forveti çogalttik ama yanlis yaptik 1-2 tane. Doldur bosalt yaptik Fenerbahçe’nin istedigi oyundu. Eger son girdiklerimizden bir tanesini falan degerlendirseydik iyi sekilde ayrilabilirdik. Fenerbahçe’ye böyle yüzde yüz pozisyon vermedik, o yönden iyiydik. Lig maçi yapacak bir sey yok. Penalti olayi farkli bir sey. Üzgünüz en kötü beraberlikle ayrilabilirdik. 10 kisi kaldiktan sonra belirli bir baski kurduk. Fenerbahçe kontra ataga dayali oynadi, tüm oyuncularini degistirdiler. Biz orada son paslari yapamadik. Kaleye kadar geldik, son paslari yapamadik. Sonra benimde ikaz ettik bagirdik uzun oynamayin diye. Gerçekten iyi mücadele ettik, pozisyon vermedik özellikle ilk yarida. Ikinci yari her türlü riske girdik ama olmadi” dedi.



“Biz izledigimizde top Serdar’in eline çarpiyor”

Hakemle ilgili konusan Çalimbay, “Hakeme bir sey söylemiyorum. Sadece penalti olaylarinin nasil oldugunu bilmiyorum, bizimde onlarin da vardi. Hakemlere bir sey söylemek mümkün degil. Maçin baslarinda biraz faullerde sikinti yasadik. Onun disinda yok gibi bir sey. Bu maçi yönetmek kolay bir sey degil. Fenerbahçe’de olsun, bizde olsun kazanmaya oynadik. Çok tempolu sert geçen, her türlü ne istiyorsaniz olan maç oldu. Bana göre iyi de yönetti. Belki penaltilarda bir sey olabilir. Biz izledigimizde Serdar’in eline çarpiyor. Ya hakem göremedi ya da VAR’da ki göremedi. Oyuncularin söyledigine göre eline degdigini penalti oldugunu söylediler” dedi.

Kaynak: İHA