Jorge Jesus Açiklamasi '1 Kisi Eksik Oynamamiza Ragmen Isler Bizim Için Kolaylasti'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, Sivasspor karsisinda 10 kisi kalmalarina ragmen islerin kendileri için kolaylastigini söyledi.

Spor Toto Süper Lig’in 13. haftasinda Fenerbahçe evinde Sivasspor’u 1-0 maglup etti. Maçin ardindan basin toplantisinda konusan Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, zor bir maç oldugunu ifade ederek, “Maçtan öncede ön gördügüm gibi oldu. Özellikle ilk yarida rakibin yaptigi faullerle oyunun temposu bozuldu. Maç daha zor hale geldi ofansif anlamda. Bu rakibin taktiksel mücadelesiydi. 20 küsür faul yaptilar ama iyi pozisyon alan ve savunma yapan bir takim. Batshuayi’nin atilmasiyla 1 kisi eksik olmak kolay olmadi. Takimim yine galibiyete yakin olan tarafti. 1-0 öne geçmemize ragmen biz 2-0’i kovaladik, maçin buraya gelme ihtimali daha yüksekti. Bir kisi eksik olmanin zorlugu fark ediliyor. Oyuncularimi tebrik ediyorum. Bir galibiyet daha aldik. Simdi dinlenecegiz ve bir sonraki maça odaklanacagiz. Avrupa da yarisan rakiplerimizden daha fazla maç oynuyoruz. Ezeli rakiplerimizden 12 maç daha fazla oynadik. Son maçtan sonra lige verilecek ara bizim için iyi olacak” dedi.



“1 kisi eksik oynamamiza ragmen isler bizim için kolaylasti”

Maçin oynanma süresiyle ilgili soruya cevap veren Jesus, “Ilk yari 45+5 dakika oynandi, topun oyunda oldugu süre 21 dakikaydi. Maç gerek faullerle, gerek kale atislariyla çok fazla durdu. Fenerbahçe’nin bu sekil ofansif temposu kirilmis oldu, maç gerildi. Rakibimizin hocasi tecrübeli. Fenerbahçe’nin temposunu nasil kiracagini iyi biliyordu. Son 6 maçta onlara karsi kazanamamistik. Onlarin belirlemis oldugu strateji buydu. Isler ikinci yari daha zorlasacak derken 1 kisi eksik oynamamiza ragmen kolaylasti. Çok fazla faul olmasini durduracak gücümüz yok. Hakemler, teknik ve disiplini yönetebilmeyi bilmeli. Her düsene faul çalmamali hem Fenerbahçe hem Sivasspor için” seklinde konustu.



“Lige verilen ara takimimiza iyi gelecek”

Lige verilecek olan araya deginen Jorge Jesus, “Dünya Kupasi sebebiyle lige verilecek ara bize iyi gelecek. Bu sürede sakat oyuncularimiz iyilesme firsati bulacak ve 3 günde bir maç yaptigimiz için sakatlik limitinde olan oyuncularin dinlenmesi için iyi olacak. Bu dinlenme herkes için olmayacak tabi, milli takimlarina giden oyuncularda olacak. Bu ara bizim takimimiza iyi gelecek. Aliskin oldugumuz bir durum degil ligin bu döneminde ara vermek. Yeniden hazirlik dönemi olacak. Buna adapte olmamiz gerekiyor. Galatasaray - Besiktas maçinda iki ezeli rakibi izledim. Iki iyi takimin mücadelesiydi. Orada da güzel atmosfer vardi. Futbolcular birbirine saygi duyuyordu, bu benim için en önemlisi” ifadelerini kullandi.

“Lig bizim en büyük hedefimiz”

Her teknik direktörün kendine ait metodu oldugunu söyleyen Jesus, “Her teknik direktör farklidir. Bende her zaman çalistigim her takimda ayni sekilde çalismaya çalisiyorum. Kendimce en iyi mantik çerçevesinde çalisiyorum. Oyunculariniz sizin fikirlerinize inanirsa isler daha kolay olur. Çok güzel bir grubumuz var. Kendi kapasitelerine inaniyorlar. Henüz hiçbir sey kazanmadik. Avrupa Ligi’nde son 16’dayiz. Fenerbahçe su anda Avrupa Ligi’nde en iyi 16 takim arasinda. Bu da uluslar arasi prestijin kazanilmasinda önemli. Lig bizim en büyük hedefimiz. Bunu korumak istiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA