Bandirmali Yüzücüler Türkiye Finallerinde

Bandirmali yüzücüler, “Ulusal Gelisim Ligi Projesi” kapsaminda Bolu’da düzenlenen elemelerde, 16 barajin tamamini geçerek Türkiye finallerine katilmaya hak kazandi.

2011 dogumlu üç sporcu 9-10-11 Aralik tarihlerinde Samsun’da, 2010 dogumlu Ada Elif ise 17-18 Aralik tarihlerinde İçel’de düzenlenecek olan Türkiye finallerinde kulaç atacak. Futbol ve basketbolda adini Türkiye’ye duyuran Bandirma, yüzme bransinda da kendini göstermeye hazirlaniyor. Bandirmali Milli Yüzme Antrenörü Aytaç Ilban’in ögrencisi dört yüzücü, "Ulusal Gelisim Ligi Projesi" kapsaminda Bolu’da düzenlenen elemelerde firtina gibi esti. 2010 dogumlu Ada Elif Kargi ve 2011 dogumlu sporcular Zeynep Naz Tigli, Zeynep Onbasi, Erdogan Yigitsoy ferdi olarak katildiklari müsabakalarda, 16 barajin tamamini geçerek Türkiye finallerine adlarini yazdirdi. 2011 dogumlu üç sporcu 9-10-11 Aralik tarihlerinde Samsun’da, 2010 dogumlu Ada Elif ise 17-18 Aralik tarihlerinde İçel’de düzenlenecek olan Türkiye finallerinde kulaç atacak.

Yüzme alaninda ögrencileriyle birlikte elde ettikleri basarinin Bandirma açisindan önemine isaret eden Bandirmali Milli Antrenör Aytaç Ilban, haftada 6 gün yaptiklari antrenmanlarin meyvelerini toplamaya basladiklarini söyledi.

Sporcularinin Balikesir’de vize yarislariyla baslayan Türkiye finalleri serüveninde tüm engelleri bir bir astigini dile getiren Ilban, "Önce Balikesir, ardindan sirasiyla Isparta ve Bolu’da düzenlenen elemelerde gerekli barajlari alarak Türkiye finallerinde Bandirma’yi temsil edecekler" dedi.

Ailelerin gösterdigi fedakarliga, sporcularinin antrenmanlarda çok çalisip, elemelerde kulaçlarinin gücüyle adlarini finallere yazdirarak karsiligini verdigine dikkat çeken Ilban, çok daha büyük organizasyonlarda çok daha büyük basarilara imza atacaklarina inandigini dile getirdi. Futbol ve basketbolla anilan ve bir sahil sehri olan Bandirma’nin yüzme sporunda ön planda olmasi ve taninmasi için çalismalarina araliksiz devam edeceklerinin altini çizen Ilban, "Önümüzde yeni bir hedef var. Bolu’dan döndük ve simdiden 2011 dogumlu sporcularimizin Samsun’da, 2010 dogumlu sporcumuzun ise İçel’de katilacagi Türkiye finallerine odaklandik" seklinde konustu.

Kaynak: İHA