Adana Jandarmasindan 8 Bin 176 Internet Sitesine Erisim Engeli

Adana’da jandarma ekiplerinin çalismasiyla Eylül ve Ekim aylarinda internet üzerinden farkli suçlar islendigi belirlenen 8 bin 176 internet sitesine erisim engeli karari aldirildi.

Adana Valiligi’nden yapilan açiklamaya göre, Il Jandarma Komutanligi Siber Suçlarla Mücadele Subesince Eylül ve Ekim aylarinda internet yoluyla islenen suçlarin tespiti, takibi ve engellenmesine yönelik çalisma yürütüldü.

Bu çerçevede vatandaslarin kredi karti bilgilerini, sifrelerini ve sosyal medya hesaplarini ele geçirilmek maksadiyla olusturulan 7 bin 727 adet internet sitesi, 7258 Sayili Futbol ve Diger Spor Müsabakalarinda Bahis ve Sans Oyunlari Düzenlenmesi Hakkinda Kanuna Muhalefet ettigi belirlenen 202 adet internet sitesi ve 5237 Sayili Türk Ceza Kanununun 226 (müstehcenlik) ve 227 (fuhus) maddelerine muhalefet ettigi belirlenen 240 adet internet sitesi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti aleyhine kamuoyunu yaniltici, haksiz ve olumsuz algi olusturucu yayin yaptigi tespit edilen 7 adet internet sitesi tespit edilerek erisime engellenmesi saglandi.

Öte yandan, sosyal medya hesaplari üzerinden çesitli suçlar isledigi belirlenen 111 süpheli hakkinda da adli islem baslatildi.

Kaynak: İHA