Okan Buruk Açiklamasi 'Maçin Sonucu Çok Daha Farkli Olmasi Gerekirdi'

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Besiktas gibi bir takimi yenmenin degerli oldugunu söyleyerek, "Maçin sonucu çok daha farkli olmasi gerekirdi. Maçin basindan sonuna kadar isteyen takimdik" dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 13. haftasinda Galatasaray evinde karsilastigi Besiktas’i 2-1 maglup etti. Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, "Ilk derbi maçim. Futbolculuk dönemimde ilk derbi maçim da Besiktas’a karsiydi. Teknik direktör olarak ilk derbi maç. 2-1’den sonra 4-4-2’ye dönene kadar daha çok uzun toplarla oynadilar. 2-1’den sonra çok fazla pozisyon bulduk. Maçin sonucu çok daha farkli olmasi gerekirdi. Maçin basindan sonuna kadar isteyen takimdik. Ilk yari zaman zaman tutukluk vardi. 2-1 öne geçtikten sonra karakterimizi sahaya koyduk. Bizim için önemli bir galibiyet. Sadece bir galibiyet aldik. Besiktas gibi bir takimi yenmek degerli. Taraftarimiz büyük destek verdi, tesekkür ederiz. Daha çok gol atmamiz lazim. 2 direkten dönen topumuz var. Takim olarak bugün kazansak ikinci sirada yerlesiyoruz demistim maçtan önce. Hedeflerimiz devam ediyor. Önümüzdeki hafta da zorlu bir maç bizi bekliyor. Bu kadar zorlu bir fikstür oynayip, su andaki puan tam olarak istedigimiz gibi olmasa da ilerleye dönük çok daha iyi seyler yapabilecegimizi gösterdik" diye konustu.



"Basaksehir maçinda 3 puan için elimizden geleni yapacagiz"

Iyi çalisan ve iyi oyunculardan olusan bir takim olduklarini söyleyen Buruk, "Bizi disaridan farkli göstermeye çalisan çok fazla insan var. Galatasaray takimi hem disiplinligiyle hem çalisma istedigiyle hem de arkadasligiyla çok iyi bir grup. Oyuncularimizi iyi bir grup olarak görüyoruz. Onlarla çalismaktan çok mutluyum. Aklimizi ve zekamizi ortaya koymamiz gerektigini söylüyorum. Maçin son bölümünde maçi dogru bir sekilde bitirmeyi basardik. Alanya maçinin son bölümünde bunu yapamamistik. Takim olma olgusu her zaman yüksege dogru gidiyor. Kazandikça takim birbirine daha çok sariliyor. Bugün bu anlamda önemli bir galibiyetti. Bitmedi, önümüzdeki hafta bizim için kritik Basaksehir maçi var. Orada 3 puan için elimizden geleni yapacagiz" seklinde konustu.



"Su ana kadar yasadigimiz dünyanin en garip fikstürüdür"

Büyük bir takima yakisir bir oyun oynadiklarini vurgulayan Okan Buruk, "Bunu Alanya maçinda gördük. 30 dakika insanlari çok mutlu edecek her seye vardi. Hakem hatasi 2 puan kaybettirdi. Bu kaliteyi her zaman ortaya koymaya çalisiyoruz. Karagümrük maçini 2-0 kazandik, insanlar yine mutsuz. 35 sut atmisiz. Rakip 10 kisi diye insanlar bir sey buluyor. Bizim istedigimiz modern futbol. Bizim bu zamana kadar ulastigimiz rakamlar bunu gösteriyor. Içeri topu atamayinca bir sekilde haksizligi yasiyorsunuz. Her seyi sanssizliga baglamak da istemiyorum. Galatasaray en zor fikstürü oynadi. Su ana kadar yasadigimiz dünyanin en garip fikstürüdür. Bu kadar çok deplasmanda oynayip, bu kadar az maç kendi sahamizda oynadigimiz. Dogru oyunu ortaya koymaya çalisiyoruz. Bunu 90 dakikaya yaymamiz gerekiyor. Bunun da bilincindeyiz" ifadelerini kullandi.

"Icardi’nin attigi gollerin disinda takim savunmasinda ne kadar var oldugunu söylemek istiyorum"

Derbide iki gol atan Mauro Icardi için ise Buruk, "Icardi’nin attigi gollerin disinda takim savunmasinda ne kadar var oldugunu söylemek istiyorum. Öndeki baskilarda da çok iyi isler yapti. Tebrik etmek istiyorum" dedi.

Derbide 11 baslayan Baris Alper Yilmaz hakkinda da konusan Okan Buruk, "Elestiri hep oluyor. Bizim takimimizin öyle bir kadrosu var, kim oynamasa elestiri oluyor, özellikle kazanamadiginiz zaman. Baris, formayi isteyen, çalisan bir futbolcu. Fiziksel olarak güçlü bir oyuncu. Kerem girdikten sonra çok iyi isler yapti. Baris’in oyun olarak düsünmeye basladigi yerde kerem girdi, çok iyi isler yapti. Ilk yari zaman zaman Sergio ve Lucas baskida arkada kaldilar. Burada ikisinin biri öne baskiya gitmesini istedik. Rakip çok fazla uzun top oynuyor. Genel olarak ikinci yari öndeki baskilarimiz daha iyi oldu" açiklamasinda bulundu.

Takimda kiralik olarak bulunan Kosovali futbolcu Milot Rashica’nin bonservisinin alinip, alinmayacaginin sorulmasi üzerine Buruk, "Buraya az maç oynayarak gelmisti. Bugün de çok iyi oynadi. Kisilik olarak da Galatasaray’a çok yakisacak bir oyuncu. Ileride yönetimimiz bununla ilgili bir sey yapar. Takimimizda olmasindan çok mutluyuz" diye cevap verdi.

"Dünya Kupasi arasina kazanarak girmemiz gerekiyor"

Gelecek hafta deplasmanda oynayacaklari Basaksehir karsilasmasinin kendisi için önemli ve degerli olacagini söyleyen sari-kirmizililarin teknik direktörü, "Futbolculugumun son yilarinda o zaman adi Basaksehir degildi oynamistim. Teknik direktör olarak sampiyonluk yasadik, Avrupa’da oynadik, Sampiyonlar Ligi’nde oynadik. Bir yandan en önemli sey Galatasaray’in basarisi. Zor da bir karsilasma olacak. Ligin zor takimlarindan biri. Topa sahip olan, hücum için acele etmeyen bir takim. Rakiplerine karsi büyük zorluklar çikaran, taktiksel olarak Emre hocanin maç maç degistirdigini görüyoruz. Bizim hedefimiz 3’te 3’tü. Bunun için elimizden geleni yapacagiz. Dünya Kupasi arasina kazanarak girmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandi.

"Puan olarak daha iyisini yapabilirdik"

Okan Buruk ayrica su an transfer düsünmediklerini de söylerine ekledi. Ligin ikinci yarisinin kendileri için avantaj haline gelecegini belirten Buruk, "Bu fikstürün tersini kendi sahamizda oynadigimizi düsündügümüz çok net bir sekilde daha avantajli hale gelecegiz. Her maç zor. Ligimiz zor bir lig. Herkes birbiriyle bas ediyor. Takimlar arasinda büyük farklar yok. Ikinci yari için fikstür avantajimiz olacak. Bu zamanda kadar topladigimiz puanlarin kalitemizin altinda diye düsünüyorum. Adana Demirspor ve Trabzonspor deplasmaninda iki tane 3 puan kaçirdik. Hakem hatalari var. Bizim hatalarimiz da var. Su anda daha iyi bir puanda olabilirdik. Bir yandan yeni kurulusmus bir takimiz. Geçen sene 13. sirada bitiren bir takim. Bu yenilenen kadro içerisinde tekrar ayni yol üzerinde yeni bir takimla bu kadar zorlu fikstürde hareket etmek biraz zordu. Daha iyisini yapabilirdik. Kalitemizin altinda puan olarak kaldigimizi düsünüyorum. Ileriye dönük de ümidimizin çok yüksek oldugunu ve çok daha basarili bir Galatasaray’in ortaya çikacagini düsünüyorum" diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA