Nuri Sahin Açiklamasi 'Zorunlu Bir Degisiklik Yapmak Zorunda Kaldik, Degistirdik Ve Tuttu'

Antalyaspor Futbol Sorumlusu Nuri Sahin, Karagümrük maçinin ardindan, “Planladigimizin tamamen disinda maça basladik. Oyuna zorunlu bir degisiklik yapmak zorunda kaldik. Degisiklikle oyuna az da olsa ortak olmaya basladik. Aslinda hiç adetim degildir ilk yari bitmeden oyuncu çikarmak. Ben de futbolcuydum ve kötü bir his oldugunu biliyorum. Buna mecburduk ve kötü basladik. Baskiya çikamadik. O yüzden degistirdik ve bu tuttu” dedi.

Antalyaspor Spor Toto Süper Lig’in 13. haftasinda Antalyaspor, sahasinda agirladigi F. Karagümrük maçini 4-2’lik skorla tamamladi. Takimda gida zehirlenmesi oldugu için rahatsizlanan yardimci antrenörlerden Michael Lindesman’in hastaneye gitmesi ve Fraport TAV Antalyaspor teknik sorumlusu Alfons Groenendijk eslik etmesi sonucunda basin toplantisina Fraport TAV Antalyaspor Futbol Sorumlusu Nuri Sahin, katildi.

Konusmasina maça kötü basladiklarini belirterek baslayan Sahin, “Planladigimizin tamamen disinda maça basladik. Oyuna zorunlu bir degisiklik yapmak zorunda kaldik. Degisiklikle oyuna az da olsa ortak olmaya basladik. Gollerle beraberde momentumu da yakaladiktan sonra iyi bir maç çikardigimizi düsünüyorum. Taktiksel olarak farkli bir düsüncemiz vardi ama tutmadi ve yanlistan erken döndük. Iyi bir sonuç aldik ve çok mutluyuz" dedi.



“O yüzden degistirdik ve bu tuttu”

Christian Luyindama’nin erken degistirilmesi ile ilgili de konusan Sahin, "Luyindama’yi taktiksel degisiklik olarak kenara aldik. Aslinda hiç adetim degildir ilk yari bitmeden oyuncu çikarmak. Ben de futbolcuydum ve kötü bir his oldugunu biliyorum. Buna mecburduk ve kötü basladik. Baskiya çikamadik. Karagümrük’te Ozdoev’i iyi kapatamadik. O yüzden degistirdik ve bu tuttu. Bazen tutmuyor ama bugün tuttu" sözlerine yer verdi.

“Geçen sezon ile bu sezonu çok karsilastirmamaya çalisiyoruz”

"Geçen sezon yasanan düsüs ve çikisin bu sezonda ayni sekilde ilerledigini düsünüyor musunuz?" sorusuna futbol sorumlusu Sahin su sözler ile cevap verdi: “Biz maç maç bakiyoruz. Geçen sezon ile bu sezonu çok karsilastirmamaya çalisiyoruz. Çünkü farkli oyunculardan kurulu bir takim ve sezon basini beraber geçirmis bir takim var. Bazen sonuçlar gelmiyor ve bu sezon 6 haftalik bir süreçten geçtik. Sezona iyi baslamistik. Oyun ve puansal anlamda ama bunlar futbolda var. Biz büyük bir seri yapacagiz diye degil maç maç bakiyoruz. Önümüzde kupada oynayacagimiz Pendik ve Istanbul’da oynayacagimiz bir maç var. Ondan sonra çok enteresan bir ara var.”

“Bizim için çok önemli bir oyuncu”

Sam Larsson’un kendileri için çok önemli oldugunu kaydeden Sahin, konusmasini söyle sürdürdü: “Hafif agrisi oldu. Bizim için çok önemli bir oyuncu. O da yoruldu ve 3 maç arka arkaya oynadi. Agrisi oldu ama durumu iyi.”

“Oyun zekasi çok güçlü bir oyuncu”

Sakatliklardan çok çeken Ufuk Akyol ile ilgili Sahin, "Ufuk’ta en büyük sorun sakatligiydi. Ondan sonra iyi gidiyordu. Sezon basini da iyi geçiremedi. Simdi ritim yakaladi ve bizim için çok önemli bir oyuncu. Oyun zekasi çok güçlü bir oyuncu, üzerine koya koya gidiyor" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: İHA