Kocaeli BSB Kagitspor - Sigortam.Net Maçinin Ardindan

Kocaeli BSB Kagitspor’un 79-72 maglup oldugu maçin ardindan iki antrenör de karsilasmayi degerlendirdi.

Türkiye Basketbol Ligi’nin besinci haftasinda Kocaeli Büyüksehir Belediyesi Kagitspor konuk ettigi Sigortam.Net’e 79-72 maglup oldu. Maçin ardindan sporcular ve basantrenörler karsilasmayi degerlendirdi. Sezona kötü baslayan ve henüz galibiyet alamayan Kagitspor’un basantrenörü Ahmet Murat Yolcu, “Rakibimiz ligin en bütçeli takimi. Bütçeleri bizim 4 katimiz. Ama bunun mazereti yok. Evi koruyamadik. Takimimizda umut var. Bundan hiç süphem yok. Simdi 5’te 0, 3 de Türkiye Kupasi maçi, 8. Artik fikstür avantaji bize dönüyor. Kafa kafaya oynayabilecegimiz, yenebilecegimiz takimlar var. Simdi yenebilecek miyiz? Ne yapacagiz, bakacagiz. Ibrahim ve Burak Can transferi için yönetime tesekkür ediyorum. Önümüzde çok kritik Antalya, sonra Orman, sonra ligin en büyük bütçelerinden Bodrum, sonra yenebilecegimiz Mamak maçlari var. Ama bugün çok kötü maç kaybettik. 13’te 12 faul atmisiz. 25’de 16 bu taraf. Biz sert oynamak zorundaydik. Kendimizden kuvvetli takimlara karsi sert oynamak lazim. Oynadik ama ayni sertligi onlar da yapti. Canimiz sag olsun. Hayirlisi olsun” dedi.



Atilla Andaç Yapicier: 3 sayilik sokamadik ama dogru oynadik

Ligin iddiali ekiplerinden Sigortam.Net’in basantrenörü Atilla Andaç Yapicier ise su sözleri kaydetti: “Kocaeli Kagitspor’un reaksiyon gösterecegini biliyorduk. Iyi bir takimlar. Yeni oyuncularla karsimiza çiktilar. Bunun neticesinde sahaya büyük bir mücadele koyacaklarini tahmin etmistik. Bekliyorduk. Nitekim ilk yarida 43 sayi yedik. Bunda savunma tarafinda plan disi olmamiz çok barizdi. Ikinci yari rakibimizi 29 sayida tuttuk. Bu bizim için maçin anahtariydi. Bir diger konu; rakibimizden daha fazla top atmak bizim için çok önemli. Bugün bunu basardik. Ribaund savasini kazandik. Top paylasimini yaptik. Asist sayimizi istedigimiz yerde bitirdik. 3 sayilik atislari sokamadik. Savunma yaptiginiz sürece bu problem degil. Ona ragmen bugün 79 sayiya ulastiysak bu dogru oyunun sonucudur. Çok önemli maç kazandik. Favori psikolojisi var ama ben kendimizi favori görmüyorum. Sahaya mücadele koyan, efor koyan, dogru oynayan, savasan kazaniyor. Biz bugün bunu yaptik. Kocaeli’yi ayrica tebrik ediyorum. Ilerleyen süreçte galibiyet alacaklarinin sinyalini verdiler. Onlara da basarilar diliyorum.”

Mert Ulutas, “Kazanabilecek durumdayiz, birbirimize inaniyoruz”

Maçta Kagitspor adina 32 dakikada 10 sayi atan Mert Ulutas, “Kendimizi iyi hissediyoruz. Bütün hafta yeni gelen arkadaslarimizla birlikte çok güzel antrenman yaptik. Çok güzel enerjimiz vardi. Sigortam çok kaliteli takim. Çok genis rotasyona sahipler. Bir yerde geri geleceklerini biliyorduk. Orda karsi reaksiyon vermemiz gerekiyordu. Onu da verdik. Ama ufak hatalar böyle kaliteli takimlara, tecrübeli oyunculara karsi yapilinca affetmiyorlar. Bunu çok kez yasadik. Gerçekten iyi durumdayiz. Önümüzdeki hafta çok kritik maçimiz var. Mazereti olmayan, kazanmamiz gereken maç var. Bunu unutup o maça hazirlanmaya baslayacagiz. Antalya’nin da galibiyete ihtiyaci var. 5’te 0 ile basladik ama takim olarak iyiyiz, kazanabilecek durumdayiz. Takim olarak birbirimize inaniyoruz. Bunu skora yansitmamiz lazim. Bunun için de haftaya gergin, stresli, çok güzel maç bekliyor. Sahaya enerjimizi ve mücadelemizi koyup o maçi alip dönecegiz. Ondan sonra da galip ala ala yukarilara çikacagiz. Sigortam.Net’i de tebrik ediyorum” diye konustu.

Karsilasmada 22 dakika süre alan ve 9 sayi kaydeden Deniz Çelen ise “Tüm takim arkadaslarimi ve rakibimizi tebrik ediyorum. Önümüzdeki hafta da galibiyetlere devam etmek istiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA