Fatih Özgökçen Açiklamasi 'Hakemlerin Standardi Yakalamasi Lazim'

Konyaspor Baskani Fatih Özgökçen, Trabzonspor maçinin ardindan, hakemleri çok fazla elestirme gibi bir durumlarinin hiçbir zaman olmadigini belirterek, "Vücuttan gelen temaslarda penalti var mi, yok mu bunu belirlememiz lazim. Hakemlerimizin standardi yakalamalari gerekiyor" dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 13. haftasinda Trabzonspor ile 2-2 berabere kalan Konyaspor’da Kulüp Baskani Fatih Özgökçen, Trabzonspor deplasmaninin kendileri için her zaman zor oldugunu belirterek, "Simdi bizim hakemleri çok fazla elestirme gibi bir durumumuz hiçbir zaman olmadi. Ama standartlari da belirlememiz lazim diye düsünüyorum. Vücuttan gelen temaslarda penalti var mi, yok mu, bunu belirlemek lazim. Bazi pozisyonlarda veriliyor. Bazilarinda verilmiyor. Eger burada Michalak’in pozisyona penalti veriyorsan, bizim Gaziantep FK ile oynadigimiz maçta penaltimiz niye verilmedi. O penalti degilse bu da olmamasi lazim. O yüzden standardi yakalamamiz lazim. Bu bizi de üzüyor, diger takimlari da üzüyor. Hakemlerin bu noktada toplanip bir karar vermesi gerekiyor. Bu açidan hakemi elestiriyoruz" ifadelerini kullandi.

"Eline gelmese ondan sonraki pozisyon net bir penalti"

Özgökçen, 2-0’dan 2-2 yakalamanin çok önemli oldugunu belirterek, "1 puan da Trabzon deplasmaninda iyidir diye düsünüyoruz. Ben baskanlik dönemimde objektif bir tutum sergiledim. Ben Mame Diouf’un pozisyonunu televizyondan defalarca izledim. Çok fazla ele temas söz konusu degil. Onlari da iptal edersek biz gol atacak adam bulamayiz. Bartra’nin pozisyonunda topun eline geldigini görüyoruz. Eline gelmese ondan sonraki pozisyon net bir penalti. Bizim standartlari yakalamamiz lazim. Bunu yapmadigimiz zaman bir tarafi üzüyorsunuz" diye konustu.



"Biz, kendi insanimiza güvenmek zorundayiz"

"Özellikle yabanci hakem konusunda bazi serzenislerde oldu" diyen Özgökçen, sözlerini söyle tamamladi: "Bazi maçlara yabanci hakemlerin atanmasi, bazi maçlara ise yerli hakemlerin atanmasi noktasinda. Biz buna karsiyiz. Yönetilecekse tamamini kendi hakemlerimizin yönetmesini istiyoruz. Biz, kendi insanimiza güvenmek zorundayiz. Olmayacaksa tüm maçlarimizi yabanci hakemlerimiz yönetsin. Genel düsüncemiz bu noktada" seklinde konustu.

Kaynak: İHA