Dünyanin En Güçlü Adami Aivars Smaukstelis Oldu

Antalya’nin Alanya ilçesinde düzenlenen MLO Strongman Champions League (SCL) Dünya Finalleri dünyanin en güçlü adami Aivars Smaukstelis oldu.

Tüm dünyada ilgiyle takip edilen MLO Strongman Champions League Dünya Serisi Finalleri Alanya’da düzenlendi.

Ilk gün Kleopatra Plajinda farkli agirliklara sahip mermer bloklari ve kayalari 12 sporcu bir bir kaldirmaya çalisarak kiyasiya mücadele etti. Yarislarin ikinci günü Selale Meydani’nda basladi.

Sporcular tonlarca agirliga sahip tiri halat yardimiyla çekti. Tir çekme yarisini onlarca yerli ve yabanci seyirci heyecanla izledi. Ardindan yarismacilar 330 kilogram agirligi kaldirarak çember çizdi. Daha sonra sporcular araç kaldirma yarismasinda güçlerini gösterdi. Günün son yarisina geçen yilin sampiyonu Kelvin De Ruiter sakatligi nedeniyle katilamadi. 11 sporcu araca kum torbasi yükleme yarisinda kiyasiya mücadele etti.

Dünyanin en güçlü adami Aivars Smaukstelis

Iki gün süren yarismalarda en yüksek puani alan ve 13 ülkeden gerçeklesen yarislarin toplaminda da en çok puani toplayan Letonya’dan Aivars Smaukstelis dünyanin en güçlü adami oldu. Estonya’dan Ervin Toots ikinci, Ingiltere’den Francis Kane üçüncü olarak yarismayi tamamladi. Sporculara ödülleri Alanya Belediye Baskani Adem Murat Yücel tarafindan verildi.

Kaynak: İHA