Abdullah Avci Açiklamasi 'Ortalikta Gri Bir Oyun Vardi'

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avci, Konyaspor maçinin ardindan, 2-0’dan 2-2 olmasinin üzüntü oldugunu belirterek, “Kazanmak ve bunun içinde tekrar, zaten içindeyiz, varligimizi daha iyi hissettirebilmek adina bence kazanmak çok önemliydi. Berabere bitti. Bu bizim için üzücü” dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 13. haftasinda Trabzonspor, konuk ettigi Konyaspor ile 2-2 berabere kaldi. Maçin ardindan açiklamalarda bulunan Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avci, “Rakip ile ilgili bilgi vereyim. Geçen senenin sampiyonluga oynayan 3-4 senede bir futbol kültürü ile yarisan bir takim olan, sonrasinda da bundan kopan ama sahada oyun planlari olan hem oyun kurmayla alakali hem kenar ortalarla alakali bir de rakip arkasi kosu, bunun üzerinden son gün çalistik. Kisa kisa pratikler yaptik. Ve bugün oyunda ilk 45 dakikaya kadar bütün her sey planladigimiz gibi gitti. Önde çok dogru baskilar yaparak, baskilari dogru yönlendirerek, sirtinda giderek 1-2 kere çiktilar baskidan. Onun disinda topa sahip olduk, hem oynadik hem 2-0’i bulduk. Rakibe hiçbir sey vermedik, ilk yari itibariyla söylüyorum. Ve devre biterken uzatmalarin sonunda yaptigimiz bir bireysel ve pozisyon hatasi rakip psikolojik olarak içeriye daha güvenli girdi. Biz de bir nasil bu golü yedik düsüsü oldu. Bu arada Ömür’den haber geldi diziyle alakali. Degisiklik yapmak gerekiyordu. Hüseyin Türkmen’den de bir bilgi vardi, 10-15 dakika daha belki gidecekti. 3 yerli kuralindan dolayi ancak söyle yapabildik; Ömür’ün yerine hem önde oynayabilecek hem de bekte kullanabilecegimiz Yusuf’u kullandik, sonrasinda da Türkmen’le ilgili bir sey olursa Marc’i kaydiririz veya Larsen’i aliriz, degisikligi yapariz. Gomez’de de bir sey vardi. Bu sefer Yusuf Erdogan’i sola çekmek zorunda kaldik. 3 kontenjani sahada tutabilmek için bu hesaplari yaparak bu sekilde hareket ettik” dedi.



"Rakibimizi tebrik ediyoruz"

Rakibi tebrik eden Avci, ikinci yari itibariyla oyuna ilk yaridaki gibi girilemedigini kaydederek, “Rakip de fazla giremedi. Ortalikta gri bir oyun vardi. Ama bize hiç yakismayan, ikinci yedigimiz gol rakip oyuncunun 25-30 metre dripling yaparak 6 pasa kadar gidip golle sonuçlandirmasi. Sonra 2-2’den sonra birçok hamleler yaptik. Rakibe bir sey vermedik. Belki rakip son bölümde, belki 25 dakika, 10 kisi oynamasina ragmen daha fazla üretebilirdik. Pozisyonlarimiz var, ama daha etkin daha kaliteli orta, daha kaliteli pas, daha sut. Birçok seyi yakalayabilirdik yakaladiklarimiz var daha fazla olabilirdi. 2-0’dan 2-2 olmasi bizim için üzüntü. Kazanmak ve bunun içinde tekrar, zaten içindeyiz, varligimizi daha iyi hissettirebilmek adina bence kazanmak çok önemliydi. Berabere bitti. Bu bizim için üzücü. Taraftara tesekkür ediyorum geldiler, destek oldular. 2-2 bitti. Bunun içinde bunlar var. Simdi sakatlarimiz var, cezalarimiz oldu. Yarin bir toparlanmadan sonra elimizde ne var. Bugün 21. maçi oynadik, hafta sonu itibariyla cuma aksami 22. maçi oynayacagiz. Sonra bir ara olacak ondan sonraki planlamamiza bakacagiz. Rakibimizi tebrik ediyoruz” seklinde konustu.



“VAR’da kimler var, ne yapiyorlar bilmiyorum”

Karsilasmada “hakeminin maçi yönetimine” iliskin soruya Avci, “Hocalar var. Sicagi sicagina bir sey söylemem çok dogru olmaz. VAR’da kimler var, ne yapiyorlar bilmiyorum. Bakip birileri yorum yapacaktir. Benim burada bir sey söylemem savunma seklini olusturur. Onun çok dogru olmadigini düsünüyorum. Bunun degerlendirmesini sizler, televizyondakiler ve hakem yorumculari daha saglikli yaparlar diye düsünüyorum” diye konustu.



“Daha iyi oyun olabilirdi”

Oyundaki duraklama sürelerinin çok fazla olmasina iliskin de Avci, “Oyunda sogukluk olabilir konsantrasyon bozuklugu olabilir ama ilk yarinin sonunda yedigimiz gol aslinda biraz psikolojik olarak rakibi biraz yukariya bizi asagiya çekti diye düsünüyorum. Çünkü ikinci yarida iki takim adina da gri bir oyun vardi. Belki bizim biraz daha fazla pozisyonumuz vardi. Ama daha iyi oyun olabilirdi diye düsünüyorum” ifadelerini kullandi.

Öte yandan, karsilasmada basina darbe alan Bartra hastaneye getirilirken, oyuncunun saglik kontrollerinin yapildigi durumunun iyi oldugu ögrenildi.

Kaynak: İHA