Türkiye Senyör Tenisinin Dünya Sampiyonalarina Ev Sahibi Yapacak

19 Mart-1 Nisan 2023 tarihleri arasinda Ali Bey Club Manavgat’ta düzenlenecek olan Uluslararasi Tenis Federasyonu (ITF) Senyör takviminin en prestijli turnuvalarindan ITF World Tennis Masters Tour World Team Championships and Individual Championships olarak adlandirilan Senyör Dünya Takim Sampiyonasi ve Senyör Dünya Ferdi Sampiyonasi’nin basin toplantisi gerçeklesti.

Ali Bey Club Manavgat’ta düzenlenen toplantiya Uluslararasi Tenis Federasyonu Baskani David Haggerty, Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) Baskani Cengiz Durmus ve Gürok Grup Yönetim Kurulu Baskan Vekili Esin Güral Argat katildi.

30-50 yas arasinda 5 farkli yas kategorisinde dünyanin dört bir yanindan sporcularin ülkesini temsil etmek için Antalya’ya gelecegi ve 160 takimdan bine yakin sporcunun yarisacagi organizasyonun tanitimi TTF Baskani Cengiz Durmus’un açilis konusmalariyla basladi.



Durmus: “Sistemimizi ITF’e entegre edebilmis bir federasyonuz”

Türkiye Tenis Federasyonu’nun hedefinin dünyanin en iyi sporcusunu yetistirmek oldugunu söyleyen Cengiz Durmus, “Basariyi hiçbir zaman tek basimiza elde edemeyecegimizi biliyoruz. En önemli stratejimiz, birlikte çalisabilecegimiz paydaslar olusturabilmek. Ilk olarak Gençlik ve Spor Bakanligimiz yapacagimiz projelerimizde bize destek olmaliydi, bu baglamda biz projelerimizi paylastigimizda kortlara ihtiyacimiz oldugunu anlattik. Spor Bakanimizin bizzat ilgisiyle, ülkenin her yerinde harika tesisler yapilmaya baslandi. Türkiye’de tenisin her yerde oynanabilmesi adina turnuvalar düzenleyerek tenisin bir yasam biçimi olmasi gerektiginin bilincindeyiz. Ve yetenekli çocuklarimizin seçilebilmesi için bu tesislesmeyi gerçeklestirdik. Destekleri için Sayin Spor Bakanimiz Dr. Mehmet Muharrem Kasapoglu’na tesekkür ediyoruz” dedi.



"Hedeflerimize ulasabilmek adina paydaslarimizin her zaman yanimizda olmasina ihtiyacimiz var"

Hedefin Türkiye’nin her yerinde tenisi yayginlastirmasi oldugunu söyleyen Baskan Durmus, ”Uluslararasi Tenis Federasyonu’nun destegiyle, ITF World Tennis Master Tour turnuvasini ülkemizde, bu güzel tesislerde 60’a yakin kortlariyla Ali Bey Hotel & Resort’ta yapacagiz. Hedeflerimize ulasabilmek adina paydaslarimizin her zaman yanimizda olmasina ihtiyacimiz var. Bizim Türkiye Tenis Federasyonu olarak, dünyanin en iyi sporcularini yetistirebilmek için Uluslararasi Tenis Federasyonu’na ihtiyacimiz vardi. Bu baglamda Türkiye’nin tenis ülkesi olmasi adina çok önemli asamalar kaydettik. Avrupa Tenis Birligi (Tennis Europe) Baskani bizimle beraberdi, bugün de Uluslararasi Tenis Baskani bizimle beraber. David Bey’in egitimler, konferanslar ve ülkelerle iliskiler anlaminda birçok strateji gelistirdigini görüyoruz. Biz de ITF ile is birligimizde çok önemli bir asama kaydettik. Antrenör egitiminde Türkçe yayinlanan bir egitim dili olusturuldu. Bizler, bu projeleri yaparken bugünü, yarini ve gelecegi planlayarak hareket ettik. Stratejilerimizin dünyaya entegre olabilmesi meyvelerini vermeye basladi.

Sistemimizi ITF’e entegre edebilmis bir federasyonuz. Tenisin tüm Türkiye’ye yayilmasini planlamistik ve bunlari yaptik” ifadelerini kullandi.

Esin Güral Argat: “30 yil sonra ITF baskani ilk kez ziyaret etmis oldu”

Gürok Grup Yönetim Kurulu Baskan Vekili Esin Güral Argat konusmasinda su ifadelere yer verdi: “30 yildir ITF baskani otelimizi ilk kez ziyaret etmis oldu. Sözleriyle degil aksiyonuyla ve yaptiklariyla tesekkürlerimi iletiyorum. Tesislerimizde bulunan 100’den fazla tenis kortu ile hem Türkiye’de tenisin gelismesine hem de Türkiye’nin turizm alaninda global bir çekim alani olmasi adina faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Önemli tecrübelerimiz var. Dünyanin da yakindan takip edecegini bildigimiz bu turnuvalara heyecan ile hazirlaniyoruz. Tüm sporcularimiza basarilar diliyorum.”

Haggerty: “Türkiye, uluslararasi tenis camiasinin en büyük destekçilerinden”

Türkiye’de olmaktan büyük bir memnuniyet duydugunu aktaran Uluslararasi Tenis Federasyonu Baskani David Haggerty, “Türkiye Tenis Federasyonu Baskani Cengiz Durmus ile sahsen yaklasik 10 yildir tanisiyorum. Onlar her zaman uluslararasi tenis camiasinin en büyük destekçilerinden oldular. Onlara bir teklifle geldigimizde biz yapabiliriz, organize edebiliriz yaninizda oluruz dediler. 19 Mart - 1 Nisan 2023 ITF World Masters Tour turnuvamiz burada düzenlenecek ve 30 yas üzeri oyuncular burada mücadele edecek. Bizim için bu çok önemli bir organizasyon” diyerek turnuvanin ülkemizde gerçeklestireceginin müjdesini verdi.

Haggerty: “Türkiye’de yil boyu organizasyonlarin olmasi çok hos karsiladigimiz bir gelisme”

Türkiye’ye ve Türkiye Tenis Federasyonu’na tenisin gelisimine sagladiklari desteklerden dolayi tesekkür eden Haggerty, “Gelecek sene 160 takimi ve 600 oyuncuyu burada agirlayacagiz. Su anda ise Türkiye’de ‘Billie Jean King Cup Juniors ve Davis Cup Juniors’ Finallerine ev sahipligi yapiyoruz. Türkiye bu kupalarda çok güzel performanslar sergiledi. Türkiye’de yil içerisinde yapilan organizasyonlarin hepsi hem tenisin gelismesi hem de genç oyuncularin kendilerini gelistirmesi açisindan son derece önemliydi. Uluslararasi Tenis Federasyonu’nun Yönetim Kurulu olarak toplantimizi da burada yapacagiz. Kesinlikle Türkiye’de turnuvalar yapmaya devam edecegiz. Türkiye’de yil boyu organizasyonlarin olmasi çok hos karsiladigimiz bir gelisme. Bakanligin ilgisinin çok yakin olmasi bunun zeminini hazirladi. Biz futboldaki heyecani tenis konusunda görmek istiyoruz. Ilginin düzeyinden son derece memnunum” diyerek konusmasini tamamladi.

Türkiye Tenis Federasyonu adina Esin Güral Arat ve David Haggartey’e plaket verilirken, Türkiye Tenis Federasyonu Baskani Cengiz Durmus, Agri yapimi özel isleme haliyi David Haggartey’e takdim etti.

Kaynak: İHA