Senol Günes Açiklamasi 'Kazanmak Istedigimiz Maçta Kazacak Kadar Oynamadik'

Galatasaray’a deplasmanda 2-1 maglup olan Besiktas’ta Teknik Direktör Senol Günes maçin ardindan takimin fiziksel olarak düstügünü söyleyerek, “Kazanmak istedigimiz maçta kazacak kadar oynamadik” ifadelerini kullandi.

Spor Toto Süper Lig’in 13. haftasinda Galatasaray’a deplasmanda 2-1 maglup olan Besiktas’ta Teknik Direktör Senol Günes karsilasmanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda sorulari yanitladi. Karsilasmayi degerlendirerek sözlerine baslayan Günes, “Kritik ve önemli bir maçti. Her 2 takim için de. Biz kaybettik, rakibimiz kazandi. Zaman zaman geriye çekilince rakip avantajli oldu. Ikinci yariya daha iyi baslamamiza ragmen golden sonra dagildik. Oyuncu degisikliklerinin gereksiz ve zamansiz olmasi da bizi etkiledi. 2 bekin de sakatlanasi, son bölümde hamle sansimizi azaltti. Fizik ve taktik olarak eksiklerimiz vardi. Kazanmak istedigimiz maçta kazacak kadar oynamadik. Son bölümde rakip geri çekildi ama buna ragmen daha suurlu oynamamiz gerekiyordu, oyuncularimiz fizik olarak düstü. Kaybedilen 3 puan. Takimin genel oyuncu yapisina bakarsak daha umutluyum. Bugün oyun olarak olumsuz seyler söylüyorum ama takimin daha iyi oynayip maçlar kazanacagini, bu bölümü asacagini düsünüyorum. Rakibe karsi kaybetmek dezavantaj saglar, bugün kazanmak isterdik” dedi.



“Top yüzüme ani sekilde geldi ama su anda sikinti yok”

Oyuncu degisiklikleri konusunda hamle yapamadiklarini söyleyen Günes, “Oyun basinda çok tempolu oynarsiniz, sonra düsersiniz ve hamle yaparsiniz. Ama genel olarak düsüs varsa sikinti. Gedson topla çok oynadi ama o da sonra düstü. Rakip öndeyken sahasindan çikarmamiz gerekirdi ama çikardik. Bu baskiyi yapacak güç gerekirdi. Fiziksel eksikligi kabul ediyorum ama bir de pas yapma yüzdemizin daha fazla olmasi lazim. Topu rakibe verirseniz pesinden kosarsiniz. Bazen 50 metre geriye gelmek zorunda kaldik. Biz savunmada kaldigimizda rakip bunu avantajli kullandi. Hava topunda da eksik kaldik” dedi.

Maçin ilk yarisinda yüzüne gelen top hakkinda konusan Günes, “Yüzüme top geldi ama bir sikinti yok. O pozisyonda sari kartlik bir pozisyon oldugunu söylemek istemistim. Söylememek lazim normalde. O anda bir sarsinti oldu ve biraz agri olustu ancak su anda bir problem yok. Topu görmedim, ani oldu, ilk basta sersemledim biraz” ifadelerini kullandi.

“Eldeki oyuncularin randimanini artirmak istiyoruz”

Rosier ve Umut Meras’in arka adalelerinde sorun oldugunu söyleyen Günes, “Bu maçta 90 dakika çikaramiyorsa baska bir problem var. Saha içinde 90 dakika dayanamiyorsa sorun var. Genel ve bireysel sorun var. Kenarda kalan ve oynayan oyuncular fiziksel olarak eksikse genel sorun demektir. Önümüzde Serik ve Antalya maçlari var. Sartlar ne olursa olsun kazanmaliyiz. Bu maçi da kazanabilseydik moral gücüyle tamamlayabilirdik. Takimda kirilma da var. Golden sonra düstük. Ikinci yarida rahattik ve kendini bilen bir takim vardi ama arkasindan gol geldi. Skoru koruma adina savunmada duruyorlardi ama her çiktiginda geliyorsa sikinti vardir. Önde etkili oyuncularimiz var, bizim daha etkili olmamiz gerekiyordu” dedi.

Eldeki oyuncularin randimanini artirmak istediklerinin altini çizen Günes, “Bugün biraz daha iyi oynasaydik, puanla ayrilabilirdik, kazanabilirdik de. Oyuncularimizin sakatliklari var. Bireysel olarak da sikinti var. Tayfur ve Rosier’in daha önceki fiziksel durumuyla bugünkü bir degil. Daha sonra hamle yapacaktik, düsen oyuncularin yerine hamle yapamadik. Bütün bunlara baktigimizda asil sorunun savunmada oldugunu düsünüyorum. Oyunu rahatlatan savunmadir. Geçen maçta ve bu maçta bunlari gördük. Kademede durmayip, yakin markaja geçemezsen, rakip de bunu kullanir” diye konustu.



“Atiba ve Dele Alli’yi sahaya sürebilirdik ama planlarimiz bozuldu”

Savunma konusunda eldeki oyuncularla hareket edeceklerini söyleyen Senol Günes, “Welinton, Montero, Saiss, Emrecan’a bakip oynayabilirsek oynayacagiz. Eldeki oyunculari degerlendirerek tasiyacagiz, transfer dönemi geldiginde ise eldekiler uyum saglayamiyorsa, ona göre bakacagiz. 2 maç üzerinden konusup haksizlik etmek istemiyoruz. Oyuncu kalitesine inaniyoruz ama oyunda düsüklük oldugunu söylüyoruz. Takim kaybettiginde düsüs oluyor. Bu maçi alsaydik belki oyuncularin güvenleri artacaktir. Kazanmak baska, kaybetmek baska duygudur. Fiziksel anlamda sikintilar var, top kayiplarinda sikinti var. Ikili mücadelede toplar kazandik ama öyle noktalarda kaybettik ki. Bir de bizim sahaya gelen oyunculari kimse karsilamiyor. Bunlar da pozisyon olusturdu. Bunlarin hepsi hata. Atiba antrenmanda daha iyiydi. Orta sahada yorulan oyuncunun yerine girebilirdi, Dele Alli girebilirdi ama kullanamadik. Cenk yoruldu, Gedson yoruldu, ikisi de gayretliydi. Ama sag beke, sol beke oyuncu degistirme hakki kullaninca durum degisiyor. Biz ne olursa olsun savunmada kalmamaliyiz. Savunmada kalan oyuncu gitmiyor. Yorgun olabilir, ama geride kaldiginda da basarili olman gerekir, o da yok. Sikintilar burada. Fiziksel düsüs vardi ve hücuma etki edebilecek Dele Alli vardi. O da fiziksel olarak tam hazir degil. Cenk çok zorladi kendisini. Muleka girdikten sonra pozisyona girdi. Redmond oyuna girince geçen maça göre fark olusturamadi. Defans ve orta sahaya Atiba degisikligi yapilabilirdi, Dele Alli girebilirdi” diyerek devam etti.

“Su anda en büyük sikinti savunmada”

Fiziksel düsüs olunca hatalarin oldugunu da söyleyen Senol Günes, “Josef iyi niyet ve gayretiyle bunu tasimaya çalisti. Ama Rosier bunu yapamadi. Hem oyunda iyi degil, hem de degisiklik yapinca bedeli agir oluyor. Josef bizim için çok önemli. Her oyuncu çok önemli” dedi.

Son olarak transfer konusuyla ilgili soruyu yanitlayan deneyimli teknik adam, “Su anda eldeki oyuncularla oynayacagiz, transfere daha var. Su anda en büyük sikinti, sag ve sol stoperlerde. Orada bir hamle yapmamiz lazim. Orta saha ve hücumdan daha önemli noktalar var. Eldeki oyuncularla istediklerimizi yapmak istiyoruz. Antalya ve Serik maçlarinda takim zorlanabilir, genel bir zorlanma var çünkü. Bugün daha diri olsaydik, rakibin daha az gelmesini saglardik. Burada eksigimiz vardi. Bu da çalismayi gerektiren bir konu. Bunlari çalistiracagiz. Takim oturacak, oyuncu verimini alirsak sorun yok, alamazsak degistirecegiz. Savunmada zaaflarimiz daha fazla” diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA