Aquamasters Yüzme Sampiyonasinin Ilk Günü Tamamlandi

17. Uluslararasi Arena Aquamasters Yüzme Sampiyonasi Marmaris&Göcek Etabi Marmaris’te basladi.



Sampiyonanin birinci günü , 3 kilometrelik Açik Su Yüzme Sampiyonasi’na Ege Denizi ve Akdeniz’in bulustugu Datça Yarimadasi’nin en güzel koylarindan birinde konumlanan Hisarönü ev sahipligi yapti.

Mugla Valiligi’nin himayesinde, Marmaris Belediyesi’nin ev sahipliginde, Türkiye Yüzme Federasyonu ile Mugla Gençlik ve Spor Il Müdürlügü ile isbirligi içerisinde düzenlenen 9 ile 80 yas araliginda 1000 ‘in üzerinde sporcunun yaristigi yarismada ilk start Marmaris belediye baskani Mehmet Oktay’in bastigi korna ile 4 Kasim 2022 saat 16.00’da 3 kilometre için verildi.

Yarismaya Ingiltere’den katilan gazeteci Simon Griffits ‘’ Londra’dan Aquamasters yarislari için geldim, geçen hafta Bodrum’da yaristim bu hafta da Marmaris’te de yarisiyorum. Bodrumda 5 kilometrede birinci oldum bu hafta Marmaris’te de birinci olmak için kulaç atacagim ‘’ dedi.



Yarismanin iddiali yarismacilarindan ve Aqua Masters Spor direktörü Pinar Arpinar Avsar ‘’ Yaris için çok özel bir koydayiz, turkuaz serisinin son etabi adina yakisir bir etap olacak. Yarismaci bir grup ile beraberiz umarim basarili bir yaris olur ‘’ dedi.

Yarismanin Bas Hakemi Burak Göral tüm yarismacilara yaris etaplarini anlattiktan sonra ‘’Su an da yaklasik 1150 sporcu ile start vermek üzereyiz. Gayet basarili yarismacilar var güzel bir yaris olacak’’ seklinde konustu.

Aquamasters Yönetim Kurulu Baskani Selçuk Demirel ‘’ 2022 yilinda Turkuaz yüzme serisinin üçüncü ve final etabini yüzüyoruz. Toplamda bu yil 5 bine yakin sporcu kulaç atmis olacak. Yaklasik 20’ye yakin ülkeden farkli sporcular katildilar. Yil boyunca 3- 4 beldemizde gerçeklesti. Önce Antalya sonra ise Bodrum, Marmaris ve Göcek gerçekten ülkemizin çok önemli bir degeri. Aqua Masters Marmaris’te dogdu ve on yedinci Uluslararasi Arena Karmasi Yüzme Sampiyonasini gerçeklestiriyoruz üç gün boyunca sürecek. Marmaris ve Göcek birlikte ev sahipligi yapacaklar. Sporcularimiz son derece iyi dereceler yüzüyorlar. Bundan da mutluluk duyuyoruz. Ilk erkek sporcumuz gelen Ingiliz misafirimiz Simon Griffits ayni zamanda da çok önemli bir yüzücü ve yasi itibariyle de gayet güzel dereceler yüzüyor. Kendinden 15 20 yas genç sporcularin derecelerini yüzüyor ‘’ dedi.

Sampiyonanin birinci günü gerçeklesen Açik Su Yüzme Sampiyonasi 3 K Genel Klasman Kadinlar birincisi ; Pinar Arpinar Avsar, ikinci Özlem Ör, üçüncü Özen Sanem Dilek. Genel Klasman Erkekler birincisi; Simon Griffits, ikinci Bekir Emrah Gemicioglu, üçüncü Iuri Cipac oldular.

3 Kilometrelik Turkuaz serisi son parkur yarisinin ardindan Isik Yolculugu Yüzme Etkinligi günün ikinci ve son etkinligi oldu.

Yarismacilarinin güvenligini sahil güvenlik ve Marmaris Ilçe Emniyet Müdürlügü deniz polisleri sagladi, diskalifiye ve yaris disi olanlari deniz polisleri jet skiler ile sahile çikardi.

Sampiyonanin ikinci günü Marmaris, Içmelerde bes yildizli bir otelin evsahipliginde gerçeklesecek olan 2K Açik Su Yüzme Sampiyonasi , 4 X 500 m Bayrak Yarislari, AQUAKIDS Çocuklar Yüzme Etkinligi, SETUR MARINAS 1K Açik Su Yüzme Sampiyonasi ile devam edecek.

6 Kasim 2022 sampiyonanin son günü düzenlenecek Göcek 5K Açik Su Yüzme Sampiyonasi ile sona erecek.

Kaynak: İHA