Kayserispor'a Para Cezasi

Adana Demirspor maçi sonrasinda Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk edilen Kayserispor’un cezasi belli oldu. Kulübe para cezasi verilirken taraftara da bilet bloke cezasi verildi.

Geçen hafta Kayseri’de oynanan ve 2-2 sona eren Yukatel Kayserispor-Adana Demirspor maçi sonrasi hazirlanan rapor neticesinde Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu ceza kesti. PFDK, her iki kulübe de ceza verdi. PFDK’dan yapilan açiklamada, "Kayserispor kulübünün, Adana Demirspor maçinda taraftarinin neden oldugu saha olaylari nedeniyle 112 Bin TL Para Cezasi ile cezalandirilmasina, Kuzey Tribün Kuzey Alt C numarali blokta yer alan seyircilerin elektronik bilet çerçevesindeki kartlarinin bloke edilmesi suretiyle bir sonraki ev sahibi kulüp oldugu müsabakaya girislerinin engellenmesine karar verildi" denildi.

PFDK, Adana Demirspor kulübüne de taraftarlarinin neden oldugu saha olaylari nedeniyle 56 bin TL, çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin ayni sezon içinde misafir kulüp oldugu müsabakada 3. kez gerçeklestirilmesinden dolayi 70 bin TL, merdiven bosluklarinin bos birakilmamasindan dolayi ve bu eylemin ayni sezon içinde 3. kez gerçeklestirilmesi nedeniyle 125 bin TL para cezasi ile cezalandirilmasina karar verdi.

Kaynak: İHA