Jesus Açiklamasi 'Su Anda Avrupa Ligi'nin En Iyi Takimlari Arasindayiz'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, Dinamo Kiev’i 2-0 yenerek, Avrupa Ligi’nde son 16’ya kaldiklari maçin ardindan, "Su anda Avrupa Ligi’nin en iyi takimlari arasindayiz" dedi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, Dinamo Kiev maçinin ardindan yayinci kurulusa su açiklamalarda bulundu:

Portekizli teknik ada, "Takimin teknik direktörü olarak mutluyum. Takim, son 16 turuna kaldi. Su anda Avrupa Ligi’nin en iyi takimlari arasindayiz. Bence önemli bir sey basardik, ayni zamanda Fenerbahçe’nin kimligini tekrardan Avrupa’da duyurmak adina da önemli bir sey basardik. Oyuncularim harikaydi. Yine akilli bir oyun sergilediler. Gruptaki siralamamiz Rennes maçinin sonucuna da bagliydi. Biz kazandik ve puan farkiyla grubu birinci sirada tamamladik. Play-off oynamayacagiz. Bu bizim için çok önemli. Takim yorgunluk limitinde ve üç günde bir maç yapmaktan dolayi takimin yorgunluk sinirinda oldugunu biliyoruz. Bu anlamda bir turu oynamadan geçmek bizim için çok önemli. Bu turnuvada gidebildigimiz kadar ileri gitmek istiyoruz. Bu turnuvayi kazanabilecek bir takimimiz yok ama zaten bizim öncelikli hedefimiz lig sampiyonlugu. Su anda son 16 turundayiz. Iyi de bir kura sansimiz olursa bir tur daha atlayabiliriz ama su anda Avrupa Ligi’nde en iyi takimlar kaldi. En iyi takimlarla oynayacagiz ve dolayisiyla isler biraz daha zor olacak. Türk futbolu ve ülke siralamasi için galibiyetler çok önemli. Ayni zamanda takimlarin bireysel anlamda siralamasi ve performansi için de çok önemli. Türkiye’nin siralamasina baktigimizda Avrupa Ligi’nde ve Konferans Ligi’nde alinan puanlarla birazcik iyilesti. Lig sampiyonunun Sampiyonlar Ligi’ne eleme oynayarak gitmesi söz konusu. Bunu degistirmek için Avrupa arenasinda kazanilan puanlar çok önemli. Bu aksamda bütün Türk takimlari alabildikleri kadar puanlari aldi. Önümüzdeki senelerde sampiyonun ön eleme oynamadan Sampiyonlar Ligi’ne gidebilmesi için bu çok önemli" dedi.



"Zamanla çok önemli bir oyuncu olacak"

Arda Güler’in performansiyla ilgili bir soru üzerine ise Jesus, "Arda henüz 17 yasinda. Çok yetenekli bir oyuncu ama fiziksel anlamda hala gelismesi gerekiyor. Fiziksel anlamda biraz kirilgan ama gelisecek zamani var. Taktiksel anlamda da ögrenecegi seyler var. Onun üzerine çok fazla baski yüklemememiz gerekiyor. Henüz olmadigi seyleri ondan beklemememiz gerekiyor. Zamanla çok fazla gelisecek ve çok önemli bir oyuncu olacak, buna hiç süphe yok" diye cevap verdi.

Kaynak: İHA