Çalimbay Açiklamasi 'Sivasspor Avrupa'da Herkesten Daha Basarili'

DG Sivasspor’da Teknik Direktör Riza Çalimbay, Slavia Prag maçinin ardindan, “Iyi bir beraberlik alarak grubu birinci bitirmek bizim için çok degerli bir sey. Fenerbahçe, Trabzonspor ve Basaksehir’in yaptiklari seyler normal. O kadro ve bütçeleriyle yaptiklari seyler normal ama bana göre Sivasspor hepsinden daha basarili sekilde Avrupa’ya gitti” dedi.

Sivasspor Teknik Direktörü Riza Çalimbay, UEFA Avrupa Konferans Ligi G Grubu 6. haftasinda deplasmanda Slavia Prag ile 1-1 berabere kaldiklari maçin ardindan stadyumda düzenlenen basin toplantisinda konustu.

Maçi degerlendirerek sözlerine baslayan Çalimbay, “Bizim grup hakikaten çok ilginç maçlara sahne oldu. Buradan beraberlik bile bizi lider yapacakti ama bizim buradan mutlaka garanti sekilde ayrilmamiz gerekiyordu. Biz grubu birinci bitirdik ama bana göre bu grubun favori takimi Slavia Prag. Gerçekten mükemmel ve çok iyi bir takim. Mükemmel bir taraftara sahipler. Bugün de iyi oynadilar, biz de zaman zaman iyi oynadik ve güzel pozisyonlar yakaladik. Defans yapmamiz gerekiyorsa çok iyi sekilde de defans yaptik. Bizim ihtiyacimiz olan puani aldik, önemli olan oydu zaten. Zaman zaman çok bocaladik. Biz ilk maçtan da bildigimiz oyuncular olduklari için ona göre tedbirimizi aldik. Gayet iyi sekilde de mücadelemizi verdik. Iyi bir beraberlik alarak grubu birinci bitirmek bizim için çok degerli bir sey. Bundan sonraki maçlarimizda daha ileriye gitmek için ne gerekiyorsa onu da yapacagiz” dedi.



“En az 2 veya 3 tane iyi oyuncu almamiz gerekiyor”

Bir gazetecinin “Devre arasi takima transfer yapacak misiniz?” seklindeki sorusuna Çalimbay, “Bu bir gerçek, bizim eksiklerimiz var, mutlaka o eksikleri tamamlayacak sekilde oyuncular almaya çalisacagiz. Bizim bütçemiz çok büyük degil. Biz mütevazi bir takimiz ama elimizden gelen her seyi yapacagiz. Biz 3 senedir üst üste Avrupa’ya gidiyoruz. Çok da güzel seyler yapiyoruz. Türkiye’ye çok da puanlar kazandiriyoruz. Bugün de aynisi oldu, milli maç gibi oynadik maçimizi. Transfer yapmamiz gerekiyor. Çok fazla degil ama 2 veya 3 tane transfer yapmamiz gerekiyor. Bunun yaninda ligi de götürmemiz gerekiyor. Onun için bizim mutlaka en az 2 veya 3 tane iyi oyuncu almamiz gerekiyor. Bunlari yapabilirsek hem ligde hem de Avrupa’da daha çok söz sahibi olabiliriz” yanitini verdi.

“Zorlu maçlar oynayacagiz”

Sivasspor’un Avrupa’da basarili islere imza attigini vurgulayan Çalimbay, “Bana göre Fenerbahçe, Trabzonspor ve Basaksehir’in yaptiklari seyler normal. O kadro ve bütçeleriyle yaptiklari seyler normal ama bana göre Sivasspor hepsinden daha basarili sekilde Avrupa’ya gitti. Su anda güzel seyler yapiyoruz ve bunu devam ettirmek istiyoruz. Gruplardan sonra kimin gelecegini bilemiyoruz, çok zorlu takimlar gelecek bunun farkindayiz. Bizim oynayacagimiz maçlara kadar çok iyi duruma gelmemiz gerekiyor ki o turlari da atlayalim. Onun için mutlaka transfer çok önemli. Ocak ayinda en az 2 veya 3 tane oyuncu almak gerekiyor” diye konustu.

Kaynak: İHA