Siirt'te Tek Kadin Futbol Baskani Destek Bekliyor

Siirt Amatör Lig’de mücadele eden ve geçen yil ligi 2. sirada bitiren Eruh Saglik Spor Kulübü kendilerine uzanacak yardim elini bekliyor.

Çok zor sartlar altinda maçlara çiktiklarini belirten bölgenin tek kadin Kulüp Baskani Asli Atasoy, takimin bu yil sampiyon olmasini istediklerini ve kendilerine maddi anlamda katki saglayacak hayirseverlerden destek bekledigini söyledi.



Atasoy, “Burada 30’a yakin futbolcumuz var. Ve bize hiçbir sekilde destek saglanamiyor. Çok magdur durumdayiz. Ben bu gençlerin sesi olmak için Eruh’un köy görünümünden kurtarabilmesi için ve sürekli burayi terör ile andiklari için biz buranin terörle degil de artik spor ile anilmasini istiyoruz. Bizim isimiz bu gençlerin spordaki basariyla anilmasi için çaba sarf ediyoruz. Eruh hiçbir aktivitesi olmayan bir bölgedir. Buranin cografyasi çok sert ve gerçekten acimasiz cografya ve ben bir bayan olarak bu zorluklar ile mücadele etmeye çalisiyorum. Ama destek olmadigi için tek basima çok basarisiz kaliyorum. Lütfen rica ediyorum benim sesimi bizim çagrimiza çare olun ve ses verin Allah rizasi için dahi olsa bu gençlere basarilari ile ön plana çikmalarini rica ediyorum. Etrafimizdaki gençlerin spor aktivitelerine katilmasini istiyoruz. Ve Eruh gibi bir yerde bir spor tesisini sosyal bir aktivitenin kurulmasini talep ediyoruz” dedi.



12 yildir top oynadigini ifade eden Recep Yildirim, 2 yildir Eruh Saglik Spora transfer oldugunu, ve zor sartlar altinda basarilar elde ettiklerini dile getirdi. Yildirim, “Geçen sene zor sartlara ragmen ligi 2.likle ile bitirdik. Bir maç kaybettik diye puan kaybettik. Yoksa durumumuz çok iyiydi. Hiçbir destek yok. Ama ona ragmen bütün arkadaslar gönüllü burada. Hiçbir zaman para konusulmadi. Ama bir süre sonra gerçekten para isin içine girmek zorunda. Maddi destekler çok zorluyor. Kulüp baskanimiz bölgede bir ilke imza atti. Bayan bir kulüp baskani bu bölgede çok zor. Kendisine tesekkür ederim. Zaten çogu zaman yanimizda oluyor. Burada çok iyi topçular var. Çok iyi ögrenciler var ama farkli dallarda bize basari getirecek ögrenci var. Ama tesis olmadigi için bu çok zor oluyor” diye konustu.



Dilara Alis adli üniversite ögrencisi ise, “Van’dan geldim. Burada Eruh Meslek Yüksek Okulunda ögrenciyim. Gördügünüz arkadaslar çabaliyor bir seyleri. Burada Eruh spor futbol Baskanimiz Asli abla elinden geldigince yardimci olmaya çalisiyor. Ama bir kadin, bir bayan olarak elinden daha fazlasi gelmiyor. Bizimde spor tesisine ihtiyacimiz var. Aktivitelere ihtiyacimiz var. Sizden ricam bize spor tesisleri kurmaniz Asli Atasoy’a yardimci olmaniz Cumhurbaskanimiza, Emine Erdogan’a, gerekli yerlere bizlere güzel seyler sunmanizi bekliyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA