Murathan Meserretçioglu Açiklamasi 'Dünya Kupasi'nda Neden Hakemleri Konusmuyoruz?'

Galatasarayli is adami Murathan Meserretçioglu, Türkiye’deki lig ve turnuvalarda hakemlerin her daim tartisilmasina karsilik, Dünya Kupasi’nda bu konunun hiç konusulmamasina iliskin açiklamalarda bulundu.

Galatasarayli is adami Murathan Meserretçioglu, Dünya Kupasi ve hakemler hakkinda önemli açiklamalarda bulundu. Katar’da düzenlenen Dünya Kupasi’nda çok büyük bir sürpriz yasanmazsa finalin Brezilya ve Ispanya arasinda olmasini bekledigini dile getiren ve turnuvada güzel maçlar izlediginin altini çizen Meserretçioglu, "Hepimiz Dünya Kupasi’ni bir yandan keyif alarak, bir yanimizla da A Milli Takim olarak bizim orada olmamamiz sebebiyle buruk bir sekilde takip ediyoruz" dedi.

Turnuvada çok güzel maçlarin oldugunu ve müsabaka sonu yorumlar ile degerlendirmeleri de olabildigince takip ettiklerini belirten Murathan Meserretçioglu, "Dikkatimi çeken bir konu var ve bunun altini çizmemiz gerekiyor. Izledigim hemen hemen hiçbir programda maçlari yöneten hakemlerin konusuldugunu görmedim. Çok dikkat çekici bir husus. Dünya Kupasi’nda hakemler hata yapmiyor mu, yanlis kararlar yok mu? Benim izledigim kadariyla tabii ki var. Peki, neden burada hiçbir yorumcumuz, hiçbir gazeteci arkadasimiz, hiçbir futbol programinda, bizim ligimizde oldugu gibi saatlerce hakemi veya hakemleri konusmuyor, neden olmasi gerektigi gibi, gelisime katki sunmasini bekledigimiz gibi sadece futbolu konusuyor? Nasil oluyor da tartisma ve program kaliteleri bu seviyelere ulasabiliyor? Futbolumuzun hayal ettigimiz seviyelere ulasabilmesi açisindan en azindan bir yönüyle bizim sormamiz gereken önemli sorulardan bir tanesi bu diye düsünüyorum. Simdi size soruyorum; Dünya Kupasi maçlarindaki hakemleri, birakin saatlerce olmasini hiç konusmamamizin, gündeme getirmememizin, gündeme tasimamamizin ve gündemde tutmamamizin nedeni nedir? Acaba televizyon kanallarinda boy gösteren bazi eski hakemlerimiz, bazi spor yazarlarimiz hatta bazi spor yöneticilerimiz vb. ülkemiz futbol dünyasinin bazi taraflari açisindan herhangi bir menfaat olmamasi mi? Yoksa söhrete, gündemde olmaya veya yönetme arzusuna dayali ego gibi herhangi bir rant veya beklenti olusturmamasi mi sebep? Ya da mükemmel hakemlik örneklerini mi yasiyoruz tüm Dünya Kupasi maçlarinda? Nedir sebep? Gelin hep birlikte bu sorunun cevabini arayalim derim" ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA