Jorge Jesus Açiklamasi 'Hazirlik Maçi Da Olsa Kazanmak Önemli'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, 3-1 kazandiklari Rayo Vallecano maçi sonrasi yaptigi açiklamada, "Yapmis oldugumuz degisikliklerle performansimiz yukariya gitti. Hazirlik maçi da olsa kazanmak önemli” dedi.

Fenerbahçe, Dostluk Turnuvasi’nda karsilastigi Ispanya La Liga ekibi Rayo Vallecano’yu 3-1’lik skorla maglup etti. Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus açiklamalarda bulundu. Ilk hazirlik maçlarini oynadiklarini söyleyen Jesus, “4 hafta hazirlik maçlari yapacagiz ki oyuncular maç ritmini kaybetmesin. Bu anlamda oynadigimiz hazirlik maçlari önemli. Ilk yari iyiydik. Iyi performans sergiliyorduk ama kolay gol yedik. Ilk yari oyuna hükmettik ama sonuca hükmedemedik. Yapmis oldugumuz degisikliklerle performansimiz yukariya gitti. Hazirlik maçi da olsa kazanmak önemlidir. En önemlisi sakatlik yasamamaktir. Pedro’nun sakatligi iyi olmadi. Keyif kaçirici bir durumdu” seklinde konustu.



“Pedro’nun durumu umarim ciddi degildir”

Müsabakada sakatlanarak oyundan alinan Pedro ile ilgili yöneltilen soruya Jesus, “Lige verilen 4-5 haftalik aranin bizim açimizdan iyi olacagini biliyorduk. Sakatlarin geri dönmesi açisindan. Lincoln, King ve Mert bugün oynadilar. 2 sakat oyuncumuz daha var; Peres ve Arda. Arda, milli takimda sakatlik yasadi. Pedro’nun durumu umarim ciddi degildir. Su an hastaneye gitti ve testler yapilacak. Onunla ilgili su an bir sey bilmiyorum” yanitini verdi.

“Defansi iyilestirmemiz gerektigi bir gerçek”

Jorge Jesus, transfer döneminde savunma bölgesine takviye yapacaklarini dile getirerek, “Su anda Fenerbahçe’nin yabanci siniri sebebiyle kontenjani dolu. Birini transfer edebilmemiz için yazilmis oyunculardan birinin gitmesi gerekiyor. Lemos bugün oynadi o pozisyonda çok fazla çözüm yok. Iki genç oyuncu vardi. Lemos, yaklasik 5 aydir oynamiyordu. Zaman zaman zorluk yasadi ama bunun normal oldugunu düsünüyorum. Transfer basladiginda neler yapacagimiza bakacagiz. Bruma ve Lemos, kadroda yazilmayanlar. Onlarin yazilmasi için birilerinin gitmesi gerekiyor. Bugün de gördük ki savunmada sayi olarak sikinti yasayabiliyoruz. Peres sakat. Serdar zaman zaman sakatlik yasayabiliyor. Sampiyon olmak için 5-6 takim var. Avrupa’da son 16’dayiz. Basarinin bedeli bu. Eger haftada bir maç yapmis olsaydik sik sakatlik yasamazdik. Transfer döneminde görecegiz ama defansi iyilestirmemiz gerektigi bir gerçek” ifadelerini kullandi.

“Hatalarimizi giderip üst seviyelere çikmak için çalisiyoruz”

Jesus, Dünya Kupasi sebebiyle lige verilen arada performanslarini yukari çikarmak için sürekli çalistiklarini aktararak, “Bu dönemde sadece biz degil bütün takimlar performanslarini yukari çekebilmek için çalisiyor. Fenerbahçe de antrenmanlarini en siki sekilde sürdürüyor. Hatalarimizi giderip üst seviyelere çikmak için çalisiyoruz. Bütün teknik direktörler bu arayi bu sekilde degerlendiriyor. Lig baslayinca takimlarin seviyelerini görecegiz. Her gün her antrenmanda çalismalarimizi sürdürüyoruz. Hem bireysel hem kolektif anlamda iyi olacagiz” açiklamasini yapti.

“Takimimizin Valencia ve Batshuayi’ye ihtiyaci var”

Jorge Jesus, milli takimlarda olan Batshuayi ve Valencia’nin Dünya Kupasi’ndaki performansini degerlendirerek, “Valencia 3 maçta 3 gol atti. Performans olarak da iyi bir performans sergiledi. Yüzde yüz degildi ilk maçta dizinden problemi vardi. Takimi elendigi için birkaç gün izin yapip aramiza katilacak. Belçika’nin birkaç maçi daha var. Gruptan çikamazsa Batshuayi de takima katilacak. Takimimizin ikisine de ihtiyaci var. Dünya Kupasi’nda favori gördügüm 4 takim var. Bunlar Portekiz, Brezilya, Ispanya ve Fransa. Sonrasinda Arjantin de var. Dünya Kupasi lig usulü oynanan bir turnuva degil. Eslesmeli ve kisa süreli oldugu için her sey olabilir” seklinde konustu.



“Suudi Arabistan’in basarisi teknik direktörlerinin basarisi”

Jorge Jesus, Al Hilal’in basinda oldugu dönemde birlikte çalistigi futbolcularinin Suudi Arabistan milli takimi ile Arjantin’e karsi aldiklari galibiyeti degerlendirerek, “Suudi Arabistan takiminda Al Hilal’den çok oyuncu var. Arjantin’i yendikleri maçta ilk 11’in 6’si Al Hilal oyuncusuydu. Ben o kaleciyle çalismadim. Arabistan’da da yabanci siniri var. Ben ordayken sinir 5’ten 7’ye çikmisti. Bu degisim onlarin gelisimine faydasi oldu. Arjantin maçinin sonucu beni sasirtmadi. Ben oradan ayrilali birkaç yil oluyor. Benimle bir alakasi yok. Belki teknik direktörlerinin fikri benimle aynidir ama o maçta alinan basari kendi teknik direktörlerinin basarisi” degerlendirmesini yapti.

“Ronaldo’nun dünyadaki her oyuncuya örnek olmasi gerektigini düsünüyorum”

Vatandasi Cristiano Ronaldo’nun bulundugu durumu degerlendiren Jesus, “Ronaldo’nun durumunu iyi biliyorum. Ronaldo ve Messi son dünya kupalarini oynuyorlar. Hala iki oyuncu da dünyanin en iyi iki oyuncusu. Ronaldo ve Messi seviyesinde baska oyuncu yok. Ronaldo’nun dünyadaki her oyuncuya örnek olmasi gerektigini düsünüyorum. Basariya ve kupalar kazanmaya aç sekilde oynuyor. Bu da futbola duydugu aski gösteriyor” diyerek açiklamasini tamamladi.

Kaynak: İHA