Acun Ilicali'dan 'Arda Güler' Açiklamasi

Ingiltere Championship ekiplerinden Hull City’nin sahibi Acun Ilicali, Fenerbahçe ve Türk futbolunun parlayan yildizi Arda Güler’in, milli yildiz Hakan Çalhanoglu potansiyelinde bir futbolcu olabilecegini söyledi. “Onun her hamlesi beni mutlu ediyor” diyen Ilicali, “Dünya Kupasi’nda Fas dediginiz zaman Hakim Ziyech var gözümüz onda, Belçika dediginiz zaman Eden Hazard, Lukaku’su var. Her ülke birilerini çikarmis böyle. Bizim ülkemizde ben Hakan Çalhanoglu’nu o seviyelerde görüyorum. Gerçek anlamda Hakan Çalhanoglu’nun yanina gelebilecek, belki de ilerisine gidebilecek isme ihtiyacimiz var. Neden bir isim çikmasin. Arda Güler’ de bu potansiyel oldugu kesin ama bundan sonrasini bize o söyleyecek” dedi.

2022 FIFA Dünya Kupasi nedeniyle lige verilen arada Antalya’da hazirliklarini sürdüren Hull City, Basaksehir ile yaptigi hazirlik maçinda 1-1 berabere kaldi. Takimin hazirliklarini takip eden ve Ingiliz taraftarlarla bir otelde gerçeklestirdigi bulusma öncesinde gazetecilere açiklama yapan Ingiltere Championship ekiplerinden Hull City’nin sahibi Acun Ilicali, böyle bir mevsimde Antalya gibi güzel bir kentte kamp yaptiklari için mutlu olduklarini ifade etti.



“Hull City taraftari çok mutlu”

Hull City taraftarinin Türkiye’ye sempatilerinin ilk günden bu yana oldugunu belirten Ilicali, "Onlar bizi ailelerine aldilar ve sira bizdeydi. Biz de onlari ailemize tasidik. Çok mutlular, o kadar çok tesekkür aliyorum ki bu kadar hayir duasiyla insallah islerimiz rast gider" dedi.



“Taraftari elimden geldigince mutlu etmek istiyorum”

Uzun vade projelerle yollarina devam ettiklerini aktaran Ilicali, sunlari söyledi: "Kulübün sahibi olarak açikçasi bakis açim, bütün kulüplerden farkli olmasini saglamak. Bu iki yönlü olur. Birincisi performans ve futbol çok önemli. Onun disinda taraftarlarin bu kulübü tuttugu için ayricalikli hissetmelerini istiyorum. Bu kulüp çok köklü bir kulüp ve bana emanet. Benim bundan sonraki görevim de bu taraftarlari elimden geldigince mutlu etmek" diye konustu.



“Skorun disinda oyunu begendim”

Ilicali, Medipol Basaksehir ile yaptiklari hazirlik maçini degerlendirerek, “Hocamiz zor takimlarla mücadele etmek istedi. Iki tane zor rakip getirdik. Basaksehir, 2 sene öncesinin sampiyonu, Trabzonspor da geçen sezonun sampiyonu. Trabzonspor ile de oynayacagiz ve daha ne getireyim. Baktiginiz zaman çok güçlü takimlarla oynayacagiz. Basaksehir de ilk maçimizdi. Skorun disinda oyunu begendim" ifadelerini kullandi.

“Liam Rosenior, bize ne rapor verirse o yönde takviyeler yapacagiz”

Takima transfer yapilip yapilmayacagi konusunda soruya cevap veren Ilicali, yeni bir teknik direktör ile yola devam ettiklerini ve onun raporlari dogrultusunda hareket edeceklerini söyledi.

Ilicali, “Liam Rosenior, bize ne rapor verirse o yönde takviyeler yapacagiz. Su anda patron o, bize de onu mutlu etmek düser. Hocamiza alternatif hep götürüyoruz. Türk liginden birçok oyuncu götürdük ve basarili oldu bu arada. Baktiginiz zaman Ozan Tufan’a tribünden sarkilar söyleniyor. Kendisine özel tezahürat var. Dogukan Sinik, sakatlik geçirdigi için çok vakit kaybetti ama onun disinda Tetteh’e herkes bayildi. Allahyar, bu takimda çok önemli bir isim. Taraftarlar dönmesini bekliyor. Pelkas’a özel bir parantez açmak gerekiyor, takimin en yildiz oyuncularindan bir tanesi" seklinde konustu.



“Fenerbahçe, Galatasaray, Besiktas, Trabzonspor bütçesindeki takimlarla oynuyoruz"

Ligdeki konumlariyla ilgili soruya Ilicali, "Baktiginiz zamanda son 5 deplasmanda 4 galibiyetimiz var. Iç sahada zorlaniyoruz. Onu da çözersek sanki daha ileriye gideriz . Bu ligde her sey oluyor onu söyleyeyim. Hiç bir maçin favorisi yok. Iki yönlü bakabilirsiniz, karamsar bakarsaniz düsme hattina çok yakin diyebilirsiniz. Ben iyimser bakiyorum. Play offla 7 puan fark var. Kalan maç sayisi da 25-26, bu maçlarda 7 puan kapanabilir ama bizim asil hedefimiz uzun vadeli. Sonuç itibariyle çok büyük bütçeli takimlar var. 150 milyon poundluk takim var karsimizda. Fenerbahçe, Galatasaray, Besiktas, Trabzonspor bütçesindeki takimlarla oynuyoruz" seklinde cevap verdi.

“Arda Güler’de bu potansiyel oldugu kesin”

Fenerbahçe’nin genç yildizi Arda Güler için yöneltilen soruya Acun Ilicali, söyle cevap verdi: "Benim çok yorum yapmama gerek yok. Çok önemli spor yorumculari Ridvan Dilmen, Sergen Yalçin hocamiz gibi isimler Arda Güler için çok önemli yorumlar yapti. Onlarin üzerine benim yorum yapmam biraz gereksiz diye düsünüyorum. Her hamlesi beni mutlu ediyor. O zekasindaki ilerilik, fiziksel olarak eger üzerine koyabilirse Dünya Kupasi’nda da söyle bir durum var. Fas dediginiz zaman Hakim Ziyech. Fas’in bir yildizi var, gözümüz onda. Belçika dediginiz zaman Eden Hazard, Lukaku’su var. Hazard yillarca takimi götürdü. Her ülke birilerini çikarmis böyle. Bizim ülkemizde ben Hakan Çalhanoglu’nu o seviyelerde görüyorum. Gerçek anlamda Hakan Çalhanoglu’nun yanina gelebilecek, belki de ilerisine gidebilecek isme ihtiyacimiz var. Belki de yillarca gururlanabilecegimiz bir isme ihtiyacimiz var. Neden bir isim çikmasin. Arda Güler’de bu potansiyel oldugu kesin ama bundan sonrasini bize o söyleyecek" seklinde cevap verdi.

Acun Ilicali açiklamalarinin ardindan Hull City Teknik Direktörü Liam Rosenior ile taraftarlarin sorularini yanitladi.

Kaynak: İHA