Göksel Gümüsdag Açiklamasi 'En Büyük Hayalimiz Finale Ulasmak'

Medipol Basaksehir Baskani Göksel Gümüsdag, UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde gruptan lider olarak çikip son 16 turuna kalmalariyla ilgili, “En büyük hayalimiz finale ulasmak” diye konustu.

UEFA Konferans Ligi’nde Hearts’i 3-1 maglup ederek gruptan lider olarak çikan Medipol Basaksehir’de Baskan Göksel Gümüsdag maçin ardindan basin mensuplarina açiklamalarda bulundu. Avrupa’daki basarinin çok kiymetli oldugunu söyleyen Gümüsdag, “Basaksehir bu maçlara çikarken taraftari, armasi, renkleri ve camiasi için çikiyor. Ama biz bunlari milli maç gibi oynuyoruz. Basaksehir’in bu gruptan lider çikmasi, Fiorentina’nin ikinci çikiyor olmasi mutluluk. Basta teknik direktörümüz olmak üzere tüm oyuncu kardeslerimi kutluyorum. 8. sene 48 maçi bitirdik. 8 seneye 50’yi sigdirmis olacagiz. Zannediyorum mart ayina kadar maçimiz yok. Baktigimizda 9 sezondur 8 kere Avrupa’ya gidebilmek, orada basarili olabilmek, bir önceki dönemde de sampiyonlukta da Kopenhag maçi sonrasinda orada ilk 16’daydik. Burada da Roma’nin kupa kaldirdigi, Mourinho’nun gözyasi yasadigi kupada ilk 16’ya kalmamiz çok büyük mutluluk. Dolayisiyla bildigim kadariyla Trabzon, Fenerbahçe’nin de maçlari devam ediyor. Ikisi de insallah, onlar da galibiyet neticesi alirlar ve gruptan çikarlar. Hepsi milli maç. Saniyorum su an son 5 yilda ülke puanina en çok puan kazandiran ikinci takimiz. Bizim için büyük bir mutluluk” dedi.



“En büyük hayalimiz finale ulasmak”

Hedeflerinden bahseden Göksel Gümüsdag, “Biz zirveyi zorlayan, sampiyonluk kupasi kaldirmis ve DNA’sinda Avrupa olan takimiz. Sürekli Avrupa’da mücadele veriyoruz, bu istikrar çok önemli. Avrupa’ya 5 yilda bir giden takim degiliz. Basaksehir’in basarisi göz ardi edilemez. Ben inaniyorum ki etap etap gidecegiz. Ama çeyrek final, yari final. Neden final olmasin, en büyük hayalimiz finale ulasmak” ifadelerini kullandi.

“Zorlayan takim olmaya devam edecegiz”

Ligdeki performanslarina deginen Gümüsdag, “Biz 9. sezondayiz, sadece 1 sezon haricinde 8 sezonda 1 kere ligi 5’in altinda bitirdik. 7 sezon hiç 5. olmadik. Sürekli zirveyi 4’ün içinde olmayi, sürekli sampiyonluk zirvesinde hedefte olan ve sürekli zirveyi zorlayan takim olduk neden olmasin. Zorlayan takim olmaya devam edecegiz, sampiyonluk yarisinda olmaya devam edecegiz” seklinde konustu.



“Hakemlerin performansi çok iyi diyemem ama samimi bir gayret var”

Hakemlerin performansiyla ilgili konusan Baskan Gümüsdag, “Futbolda en çok konusulan sey hakemlerdir. Su an TFF Baskani Büyükeksi ve yönetimi gayret içinde. Geçen hafta VAR ile ilgili toplanti yapildi, programa davet edildik. Dolayisiyla bir seffaflik içinde çaba sarf ediyorlar. Samimiyetlerine inaniyorum. Hakemlerin performansi çok iyi diyemem ama samimi bir gayret, iyi niyet var. Inaniyorum ki hakemlik müessesinde eskiye göre çok daha önemli adimlar atacaklar” dedi.

Kaynak: İHA