80 Yasindaki Taraftar Gönül Verdigi Ilçesinin Takiminin Pesinden Bir An Olsun Ayrilmiyor

Gümüshane’nin Kelkit ilçesinde yasayan 80 yasindaki Nuri Yegin, yasina aldirmadan gönül verdigi Kelkit Belediyespor’un bütün maçlarina giderek takimini yalniz birakmiyor.

4 çocuk ve 8 toruna sahip olan Yegin, hem çocuklari hem torunlariyla ilçede 1954 yilinda kurulan ve eski adi Kelkit Hürriyetspor, yeni adi 1954 Kelkit Belediyespor olan yesil beyazli ekibin maçlarini 60 yildir bir an olsun kaçirmadan izliyor.

Gönlünü verdigi yesil beyazli renklerin pesinden her deplasmana giden ve tribüne çiktiginda kendini gençlesmis hissettigini ifade eden Yegin, geçmiste Kelkit Belediyespor’un maçlarini oynadigi stadin yaninda satiliga çiktigini duydugu bir evi sirf maçlari daha kolay izleyebilmek için satin aldigini söyledi.



1954 Kelkit Belediyespor’un maçi oldugunda arkadaslariyla anlasarak deplasmanlara gittigini belirten Yegin, bazi zamanlarda da takim otobüsünde sarkilar söyleyerek futbolculara moral verdigini dile getirdi.

“Kelkit Belediyespor gol atinca 1-2 yas gençlesiyorum”

Gönül verdigi takimin maçlarini sürekli izledigini fakat taraftarlarin hakemlere ve futbolculara yaptiklari çirkin tezahüratlardan dolayi üzüldügünü söyleyen Nuri Yegin (80), “Kelkit Hürriyetspor neredeyse ben hep oraya gittim. 60 senedir stada gidip geliyorum. Orada çirkef kelimelerden de üzülüyorum. Futbolculara, hakemlere bagirilmasini sevmiyorum, üzülüyorum. Futbol hastasiyim, devamli gidiyorum maçlara. Benim futbol sevgim çok öncelere dayaniyor. Stadin yaninda bir evin satildigini duydum balkonundan izlerim, sahaya yakin olurum diye burayi tercih ettim ve satin aldim. Kelkitspor’un maçi oldugu zaman arkadaslarla anlasiyoruz, Samsun’da maç var diyoruz gidelim. Aramizda arabanin masrafini toplar rahatlikla gider dönerdik. Yasim bana engel olmadi, maça sebep giderdim. Maç bana bir gida gibi geliyordu. Minibüs veya otobüste bana derdiler sporcular için bir güzellik yap diye ben de ufaktan sarki söyler oynardim, onlara da moral olurdu. Bazen yener bazen yenilirdik. Futbol benim için bir kaynak. Hürriyetspor gol atinca seviniyordum inanin ki 1-2 yas gençlesiyordum. 40 yasinda bana 50 yasina kadar müsaade edin sonra maça gitmem dedim fakat 50 yasindan sonra da gittim. Çocuklarim da bana söylüyor nereye gidiyorsun diye, Istanbul’a maça gidiyorum. Çocuklarim da yol masrafinda yardimci oluyor” dedi.

Kaynak: İHA