Uruguay'i 2-0 Yenen Portekiz Son 16'Ya Kaldi

Katar’da düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupasi’nda Portekiz ile Uruguay ikinci hafta maçinda karsilasirken, sahadan 2-0 galip ayrilan Portekiz adini son 16’ya yazdirdi.

2022 Dünya Kupasi H Grubu’nda Portekiz ile Uruguay, Lusail Stadyumu’nda karsilasti. Uruguay Milli Takim kadrosunda yer alan Galatasarayli Fernando Muslera ve Lucas Torreira mücadelede yedek kulübesinde yer alirken, Trabzonsporlu Maxi Gomez 72. dakikada Darwin Nunez’in yerine oyuna dahil oldu. Ilk 45 dakikada Portekiz; Felix ve Ronaldo ile tehlike olusturmaya çalisirken, Uruguay 33. dakikada gole yaklasti. Rakiplerinden siyrilarak ceza sahasina giren Bentancur’a kaleci Costa izin vermedi. Ilk yarisi golsüz geçilen müsabakanin 54. dakikasinda Portekiz 1-0 öne geçti. Bruno Fernandes’in ceza sahasinda yer alan Cristiano Ronaldo’ya yaptigi ortada top dogrudan kaleye gitti. Uruguay golün ardindan hücumda etkisini arttirdi, 75. dakikada Maxi Gomez ile bir sutu direkten dönerken, sonraki ataklarinda da kaleci Costa’yi geçemedi.

90. dakikada hakem Alireza Faghani, VAR uyarisi sonrasi izledigi pozisyonda Bruno Fernandes’in ceza sahasina girerken Gimenez’in topu elle kesmesi sonucu Portekiz lehine penalti düdügünü çaldi. Penalti atisini kullanan Fernandes, kendisinin ve takiminin 2. golünü kaydetti.

Uzatma dakikalarinda Bruno Fernandes’in bir sutu da direkten döndü. Zorlu maçi 2-0 kazanan Portekiz, 6 puana ulasarak gruptan çikmayi garantiledi.

H Grubu’nun son maçlarinda 2 Aralik Cuma günü TSI 18:00’de Güney Kore - Portekiz, Gana - Uruguay karsilasmalari oynanacak.

Kaynak: İHA