Hollanda Ve Senegal, Dünya Kupasi'nda Son 16'Ya Kaldi

Katar’da düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupasi’nda Hollanda ve Senegal, A Grubu’nu ilk 2 sirada bitirerek son 16’ya yükselme basarisi gösterdiler.

2022 Dünya Kupasi A Grubu’nda son maçlar oynandi. Hollanda, ev sahibi Katar ile Al Bayt Stadyumu’nda karsilasirken, müsabakada Gambiyali hakem Bakary Gassama düdük çaldi. 26. dakikada Klaassen’in pasiyla ceza sahasina giren Gakpo, Hollanda’yi 1-0 öne geçiren golü atti. 23 yasindaki futbolcu 2022 Dünya Kupasi’nda 3 grup maçinda da gol atan ilk futbolcu oldu. Portakallar, ikinci yariya da golle basladi.

Depay’in sutunda kaleciden dönen topu iyi takip eden Frenkie de Jong farki 2’ye çikaran golü kaydetti.

Skor avantajini eline alan Hollanda, rakibine de gol izni vermedi ve mücadeleyi 2-0 kazanarak puanini 7’ye yükseltti. Besiktasli Wout Weghorst, 83. dakikada Gakpo’nun yerine oyuna dahil oldu. Katar ise 3 maçta puan alamayarak sampiyonaya veda etti.

Senegal, Ekvador’u devirerek gruptan çikti

Ayni saatte baslayan grubun diger maçinda ise ilk 2 maçinda 4 puan toplayan Ekvador, Senegal ile Khalifa International Stadyumu’nda karsilasti. Fransiz hakem Clement Turpin’in düdük çaldigi mücadelede Fenerbahçeli yildiz Enner Valencia da 11’de sahaya çikti.

Karsilikli ataklarla geçen ilk yarinin son dakikasinda Senegal penalti kazandi. Beyaz noktada topun basina geçen Ismaila Sarr topu aglara göndererek Senegal’i 1-0 öne geçirdi. 2. yarida pozisyon bulmakta zorlanan Ekvador, 67. dakikada sol taraftan kullanilan köse vurusunda arka direkte Caicedo ile esitlik golünü buldu. Ekvador’un sevinci yalnizca 3 dakika sürdü. Kullanilan duran topta Kalidou Koulibaly, Afrika temsilcisini yeniden öne geçiren golü kaydetti.

Kalan dakikalarda baska gol olmazken gülen taraf 2-1’lik skorla Senegal oldu.

A Grubu’nda Hollanda 7, Senegal 6 puanla son 16’ya kalan ekipler oldu.

Kaynak: İHA