Bahçesehir Koleji, Avrupa'da 2'De 2 Yapti

Bahçesehir Koleji, FIBA Sampiyonlar Ligi D Grubu 4. hafta maçinda ERA Nymburk’u 88-80 maglup ederek Avrupa’daki ikinci galibiyetini elde etti.

Bahçesehir Koleji mücadeleye Kartal Özmizrak, Muhammed Baygül, Yigit Arslan, James Gist, Jerry Boutsiele; konuk takim ERA Nymburk ise Marek Klassen, Martin Kriz, Eric Lockett, Gerel Simmons ve Nate Watson besiyle basladi.

Kirmizi Ejderhalar yay gerisinden buldugu isabetlerle maça çok iyi baslayip skoru 15-5’e getirince konuk ekip çeyregin bitimine 6 dakika 26 saniye kala molaya basvurdu. Molanin ardindan Çekya temsilcisi 9-0’lik bir seri yakalayarak skoru 15-14 yapti ve periyodun son dört dakikasina bu skorla girildi. Muhammed’in son bölümdeki skorer oyunuyla oyundaki üstünlügünü yeniden tesis eden Bahçesehir Koleji, maçin ilk dörtte birlik bölümünü 25-19 önde geçti.

Kirmizi Ejderhalar ikinci çeyrege de iyi baslayan taraf oldu ve savunma sertligiyle 6-0 seri yakalayarak ilk üç dakikayi 31-19 önde geçti. Konuk ekip, devrenin bitimine 5 dakika 42 saniye kala skor 36-25’ken bir mola daha aldi. Devrenin kalan kisminda dis atislarla etkili olan Bahçesehir Koleji, soyunma odasina 53-40 önde girdi.

Soyunma odasindan iyi dönen taraf ERA Nymburk oldu ve 16-8’lik seriyle skor 61-56’ya gelince çeyregin bitimine 5 dakika 19 saniye kala Bahçesehir Koleji molasi geldi. Molanin ardindan ERA Nymburk 13-3’lük bir seri yakaladi ve maçin son dörtte birlik bölümüne 69-64 önde girdi.

Son çeyrege iki ekip de savunma sertligini artirarak baslarken ilk üç dakikalik bölüm 67-73’lük skorla geçildi. Maçin son bölümünde oyunun kontrolünü yeniden ele geçiren Kirmizi Ejderhalar, parkeden 88-80 galibiyetle ayrilarak FIBA Basketbol Sampiyonlar Ligi’ndeki ikinci zaferini elde etti.

Kaynak: İHA