Göztepe Ve Altay'dan Ortak Açiklama

Spor Toto 1. Lig’in 15. haftasinda Göztepe ile Altay arasinda oynanan Izmir derbisinde saha içinde ve saha disinda çikan olaylar sebebiyle iki köklü kulüp ortak açiklama yapti.

Spor Toto 1. Lig’in 15. hafta mücadelesinde Göztepe ve Altay, Izmir derbisinde karsi karsiya geldi. Karsilasma golsüz esitlikle devam ederken, maçin 19. dakikasinda Altayli taraftarlarin bulundugu bölümden, Göztepeli seyircilerin oldugu alana isaret fisegi atildi. Isaret fisegi, sari-kirmizili taraftar Mehmet Çakir’in yüzüne isabet etti. Kanlar içinde kalan yarali taraftara, hemen saglik görevlileri müdahale etti. Bu sirada maçin durdugu dakikalarda tribünden sahaya atlayan Göztepeli bir taraftar, korner diregini yerinden sökerek ambulansin önündeki Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç’e saldirdi. Iki köklü kulüp bu talihsiz olaylar üzerine ortak bir açiklamada bulunarak su ifadelere yer verildi:

“Dün gece oynanan karsilasmada Izmir’in asirlik kulüpleri Altay ve Göztepe’ye; dolayisi ile Türk sporuna itibar suikasti yapilmistir. Her iki kulüp olarak tüm taraftarlarimizi sakin olmaya davet ediyoruz. Olaya karisan tüm suçlularin tespiti ve cezalandirilmasi için konunun yakindan takipçisi olacagiz. Bu olayin, Türk sporu için çok önemli bir dönüm noktasi olmasini arzu ediyoruz. Yarali sporcumuza ve taraftarimiza acil sifalar diliyoruz. Bu tür olumsuz olaylarin ülkemizde bir daha yasanmamasi için tüm taraftarlarin isbirligi içinde, spor terörü ile mücadele etmesi ortak dilegimizdir.”

Kaynak: İHA