Brezilya, Dünya Kupasi'nda Son 16'Ya Kaldi

Katar’da düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupasi G Grubu ikinci hafta maçinda Brezilya ile Isviçre karsi karsiya geldi. Brezilya sahadan 1-0 galip ayrilarak adini son 16’ya yazdirdi.

2022 Dünya Kupasi G Grubu’nda Brezilya ile Isviçre, 974 Stadyumu’nda karsilasirken müsabakada El Salvadorlu hakem Ivan Cisneros düdük çaldi. Topla daha fazla oynayan Güney Amerika temsilcisi Richarlison ve Raphinha ile girdigi tehlikeli pozisyonlardan gol üretemedi. Brezilya savunmasinda da hata yapmazken, ilk 45 dakika golsüz geçildi. 64. dakikada Vinicius Junior’un golü VAR kontrolü sonrasi iptal olurken, baskisini arttiran Brezilya 83. dakikada aradigi golü Casemiro ile buldu. Vinicius Junior’dan pasi alan Rodrygo, ceza yayi üzerinde tek pasla mesin yuvarlagi Casemiro’nun önüne aktarirken, Casemiro da ayaginin disiyla yaptigi vurusla Brezilya’yi 1-0 öne geçiren golü kaydetti.

Gol sonrasi oyun üstünlügünü birakmayan Sambacilar kalan sürede baska gol bulamazken, maçi da 1-0 kazandi ve puanini 6’ya çikartti. Bu sonuçla Brezilya gruptan çikmayi garantilerken, Isviçre ise maglubiyetin ardindan 3 puanda kaldi.

H Grubu’nun son maçlarinda 2 Aralik Cuma günü TSI 22:00’de Kamerun - Brezilya, Sirbistan - Isviçre karsilasmalari oynanacak.

Kaynak: İHA