Ayvalik'ta Yelken Ligi ILCA Ilk Etap Yarislari Basladi

Balikesir’in Ayvalik ilçesinde Türkiye Yelken Federasyonu’nun 2022 yili Yelken Ligi ILCA 1. Ayak Yarislari basladi.

Ayvalik Yelken Kulübü’nün ev sahipliginde, Balikesir Il Spor Müdürlügü koordinatörlügünde, Ayvalik Belediyesi’nin destekleriyle gerçeklesmeye baslayan aralarinda Fenerbahçe ve Bulgaristan’in da oldugu Türkiye’nin dört bir yaninda faaliyet gösteren 51 kulüpten 188 sporcu ayni zamanda milli takima girebilmek için ter döküyor.

6 gün sürecek yarislari izleyen Türkiye Yelken Federasyonu Mali ve Idari Isler Yöneticisi Kemal Almuslu, bu tür yarislarin uzun süredir Ayvalik’ta yapilamadigini hatirlatarak, “Yaklasik 20 yil sonra bugün ilk kez bu start verildi.

Bu yüzden de biz de çok heyecanliyiz. Bu organizasyon kolay olmadi. Arkada ciddi bir ekip var. Bu organizasyona katki veren herkese tesekkür ediyorum” dedi.

Yarismalari izleyenlerin arasinda bulunan Ayvalik Belediye Baskani Mesut Ergin, Türkiye’nin en iyi yelkencilerini yetistiren Ayvalik’ta belli bir süredir yelken sporunun pasif hale geldigini fakat kendisinin, Ayvalik Belediyesi’nin, kulüp yönetiminin ve en önemlisi üyelerin ortak destekleriyle gelistirilmeye ve hak ettigi noktaya tekrar getirmeye çalistiklarini ifade etti.

Sporcularin, antrenörlerin, ekiplerin ve yarisi izlemeye gelen sporcu ailelerinin konaklamalarinin kis turizmine de katki yapacagini vurgulan Baskan Ergin, “Ümidimiz ve hedefimiz odur ki Ayvalik’ta bu sporu daha da hareketli hale getirmek ve ilerleyen süreçte uluslararasi alanda su sporlarini ilçemizde gerçeklestirmeyi hedefliyoruz. O konuda iddialiyiz diye düsünüyorum” dedi.

Balikesir Gençlik ve Spor Il Müdürü Lokman Aricioglu ise Türkiye Yelken Federasyonu bünyesinde Yelken Ligi ILCA 1. Ayak Yarislari’nin Ayvalik’ta organize edilmesinden duydugu memnuniyeti ifade ederek, “Ciddi bir katilim var. 51 kulüpten 188 sporcu yarislarda ter döküyor. Biz insallah burada daha fazla yarislarin yapilmasini istiyoruz. Çünkü Ayvalik bu alanda çok özel bir yer” diye konustu.

Kaynak: İHA