Lütfü Savas Açiklamasi 'Hedefimiz Ligi Ilk 10'Da Bitirmek'

Hatayspor Onursal Baskani Lütfü Savas, hedeflerinin ligi ilk 10’da bitirmek oldugunu belirterek, "Takimlarin giderek gelir seviyesi azaldi, giderleri yükseldi. Su anda hiçbir takim kendi yaginda kavrulamiyor” dedi.

Spor Toto Süper Lig’de Teknik Direktör Volkan Demirel yönetiminde 14 puanla 14. sirada bulunan Hatayspor, Dünya Kupasi dolayisi ile verilen arayi en iyi sekilde degerlendirmeye çalisiyor. Osman Çalgin Tesisleri’nde 10 gün idman yapacak olan bordo-beyazli ekip, daha sonra Antalya’da 10 günlük kamp programi uygulayacak. Hatayspor Onursal Baskani Lütfü Savas son 7 haftayi basarili bir sekilde geçirdiklerini belirterek, devre arasinda transfer sinyali de verdi. Baskan Savas, teknik direktör Volkan Demirel ile görüseceklerini ve orta sahaya ve savunmaya takviye yapacaklarini söyledi.

Hatayspor Onursal Baskani Lütfü Savas devre arasinda daha verimli bir Hatayspor olusturacaklarini belirterek, "Hatayspor, verilen arayi çok iyi degerlendirecek. Önce burada 10 gün çalisacaklar, daha sonra Antalya’da 10 günlük kampa gidecekler. Hocamiz ekibi ile birlikte çalisiyor. Devre arasinda daha verimli bir Hatayspor olusturmaya çalisacagiz. Gidisatimizda belki ilk 6 haftamiz kötüydü ama biz ilk 6 haftanin her maçinda Hatayspor’un ligde kalacagini, ilk 10 içerisinde kalacagini söylemistik. Ilk 6 haftadan sonraki 7 haftaya baktigimizda 7 maçin 4’ünü almisiz, birinde berabere kalmisiz. Son 7 maçi kiyasladiginizda Fenerbahçe’den sonra ikinci takimiz, gerçekten basarili bir tablo var. Bizim Volkan hoca ‘ben gelince baskanimiz arkasina yaslansin, maçi seyretsin’ demisti. Bende ona takiliyorum ‘daha arkama yaslanarak maç izlettirmedin bana’ diyorum. O da ‘mili maç arasindan sonra seyrettirecegim’ dedi.

Insallah takimimizi o hale gelince, biz ilk 10’da bitirmek hedefledik" seklinde konustu.



"Hiçbir takim kendi yaginda kavrulamiyor"

Onursal Baskan Savas, teknik direktör Volkan Demirel’in defans ve orta saha transferleri istedigini, görüstükleri bazi futbolcularin oldugunu ancak kesinlesince açiklayacaklarini belirtti.

Savas, takimlarin gelir seviyesinin düstügünü, tesis yapimi konusunda bir yardim kampanyasi baslatilabilecegini belirterek, "Tesis konusu var, biz tesisin yerini kiraladik. Oraya yapmak istiyoruz ama takimlarin giderek gelir seviyesi azaldi, giderleri yükseldi. Su anda hiçbir takim kendi yaginda kavrulamiyor. Üç büyükler, Anadolu takimlari herkes çok borçlu, herkes bu borçlardan kurtulmak için ne yapabiliriz diye düsünüyor. Biz belki çok borçlu degiliz ama bizim de ayakta durmak için hem yönetimdeki arkadaslarin katkisina hem de Hatay’daki isadamlarinin destegine ihtiyacimiz var. Bir televizyon programinda sordular ‘tesisleri nasil yapacagiz?’ diye. Dedim ki ‘bir maç maglup olunca herkes hesabini soruyor. Biz de yapacagiz dedik ama Türkiye’nin ekonomik sartlari, takimlarin gelir seviyesinde ki düsüs bizim imkanlarimizi zorlastirdi. Gelin bir sabos yapalim’ dedim, sabos demek evlenen insanlara ekonomik katki demek. Destek anlami tasiyor. Bu takima destek versinler. Hatay’da herkes biner lira verse müthis bir para olur. Bizde orayi baslamis bitirmis oluruz. Hatay’i bir spor sehri yaptik. Bu sehre spor ve sehrin ekonomisi adina herkesin katki yapmasini bekliyoruz. Her istediginizi her zaman yapma sansiniz olmuyor. Çevresel ve ekonomik faktörler ön plana çikiyor. Insallah bu kampanyayi baslatiriz ve ise yarar. Dolu dolu bir kampanya ile Hatayspor’un bugünü ve gelecegini ayni zamanda gençlerin yuvasi yapar kurtaririz" ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA