Fas Galibiyeti Sonrasi Belçika Sokaklari Karisti

Katar’daki 2022 FIFA Dünya Kupasi’nda Fas’in Belçika’yi 2-0 yenmesinin ardindan Belçika’nin baskenti Brüksel’de sokaklar karisti.



Katar’daki 2022 FIFA Dünya Kupasi F Grubu ikinci maçinda Fas’in Belçika’yi 2-0 yenmesinin ardindan Belçika’nin baskenti Brüksel’de sokaklar karisti. Fas taraftari olduklari düsünülen bir grup, tarihi Grand Place yakinlarinda yoldan geçen bazi araçlara saldirdi. Bir araci ters çeviren grup, etrafta bulunan banklari sökerken, elektrikli scooterlari atese verdi. Çikan olaylarda, çok sayida araç ve magaza hasar gördü. Çikan olaylarda polise havai pisekle saldirilmasi sirasinda yüzüne havai fisek isabet eden bir gazeteci yaralandi. Gazetecinin saglik durumu hakkinda ise bilgi verilmedi.

Polis müdahale etti

Kisa sürede büyüyen olaylar üzerine çok sayida polis olay yerine gelerek, TOMA’larla kalabaliga müdahale etti. Olaylarin Brüksel’in tarihi ve turistik merkezi Grand Place’a yakin olmasi nedeniyle polis, caddeye barikat kurarak olaylarin turistik merkeze siçramasini önledi.

Belediye Baskani’ndan ’’yakalayin’’ emri

Brüksel Belediye Baskani Phillipe Close yaptigi açiklamada, yasanan olaylardan dolayi duydugu rahatsizligi dile getirerek, ’’Polise olay çikaranlari yakalama emri verdim’’ ifadelerini kullandi. Brüksel Baskent Bölgesi Basbakani Ruddy Vervoort ise yaptigi açiklamada, çikan siddet olaylarini kinadi.

Kaynak: İHA