Yusuf Yazici Eski Günlerini Ariyor

Trabzonspor’a yeniden gelisi tartisma konusu olan Yusuf Yazici, eski günlerini ariyor. Kiralik olarak geldigi bordo-mavili takimda ikinci dönemine iyi baslayamayan Yazici, Dünya Kupasi arasinda performansini yukari çekmeye çalisiyor.

Trabzonspor’a yeniden dönüsü tartisma konusu olan Yusuf Yazici, bordo-mavili takima ikinci gelisinden bugüne kadar sergiledigi performansla elestirilerin odagindaki isim olmustu. Eski görüntüsünden uzak bir performans sergileyen oyuncu, sahadaki durusuyla da uyum sorunu yasayan isimlerin basinda geldi.

Trabzonspor’dan 2019-2020 sezonu öncesinde kulüp tarihinin rekor transfer ücretiyle Fransa’nin Lille Kulübü’ne 16 milyon 500 bin Euro’ya transfer olan Yusuf Yazici, bu sezon kiralik olarak döndügü bordo-mavili takimda aldigi süre zarfindan bekleneni henüz veremedi.

Istedigi gibi olmadi

Spor Toto Süper Lig’de 4 maçta 144 dakika süre alan oyuncu, Avrupa’da ise 4 maçta 172 dakika süre aldi. Toplam 8 maçta forma giyebilen Yazici ligde 2 Avrupa’da 2 maçta ilk 11’de baslamasina ragmen söz konusu maçlarda 90 dakikayi tamamlayamadi. Sol diz iç yan baginda zorlanma ve ödem tespit edilen Yusuf Yazici, sakatliginin ardindan çiktigi Besiktas maçinin 80. dakikasinda oyuna girerek uzatma dakikalarinda Gedson’a yaptigi müdahale nedeniyle direkt kirmizi kart ile oyun disi kaldi. Yusuf Yazici, görev aldigi maçlarda ise gol yollarinda etkisiz kalirken, asist de yapamadi.

Avci destegi

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avci, Dünya Kupasi arasinda özellikle geride kalan bölümde hayal kirikligi yasatan Yusuf Yazici ve Abdulkadir Ömür ikilisinin performanslarini yukari çekme noktasinda çalisma yaparken, yetenekleri bilinen iki oyuncunun takima daha fazla katki saglamalarini hedefliyor. Takimin eksikleri giderme noktasinda Dünya Kupasi arasini firsata çevirmek için çalismalarini sürdüren Karadeniz ekibinde Avci, performans düsüklügü yasayan oyuncularini da baslayacak zorlu yaris öncesi yukari çekmeyi planliyor.

Kaynak: İHA