Sivas'ta Rekor Sayi Ile Futbol Aday Hakem Kursu Basladi

Sivas’ta Il Hakem Kurulu Baskani Baris Yüksektepe tarafindan organize edilen “Futbol Aday Hakem Kursu” 170 basvuru alarak rekora imza atti.

Fidan Yazicioglu Konferans Salonu’nda baslayan Sivas Futbol Aday Hakem kursuna, Sivas Gençlik ve Spor Il Müdürü Erdogan Tunç, Il Hakem Kurulu Baskani Baris Yüksektepe ve Kurul üyeleri, TFFHGD Sivas Sube Baskani Çetin Güçyetmez ve yönetimi, Futbol Il Temsilcisi Hayrettin Yildiz, gözlemciler, hakemler ve futbol aday hakemleri katildi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi okunmasiyla baslayan açilis programinda Sivas Gençlik ve Spor Il Müdürü Erdogan Tunç konusma yapti. Sivas’in spor altyapisinin güçlü oldugundan ve tesislerin yeterli oldugundan bahseden Tunç, "Biz birçok bransta hakem semineri yaptik. Ilimizde o bransta hakem eksikligini gidermek için çalismalar yürüttük. Su anda da 16 bransta hakem semineri duyurusuna çiktik. Ilimizde yapilacak tüm faaliyetlerde hakem eksigimizin olmamasini istiyoruz. Ilimizde baslayan futbol hakem kursunun da hayirli olmasini temenni ediyor, katilimcilara basarilar diliyorum" seklinde konustu.



Baris Yüksektepe: "Sivas’tan Süper Lig hakemleri çikti"

Il Hakem Kurulu Baskani Baris Yüksektepe ise katilimcilara basarilar dileyerek, "Geçen yil da kurs açmistik. Bu yil ise ikincisini açtik. Bu ilimiz adina önemli bir karar. Türkiye Futbol Federasyonumuzda bizi geri çevirmeden talebimizi kabul etti. 175 basvuru vardi, ancak sehir disinda olan bazi arkadaslarimiz gelemedigi için 125 katilimci var. Çarsamba günü mülakatimiz oldu, orada basarili olan arkadaslarimizi kursa aldik. Bugün tam gün egitimimiz var. Yarin ise saha çalismalarimiz var. Sahada hakemlerimize bayrak ve kart çalismalari yapilacak. Kursiyerler için yeni bir dönüm noktasi oldu hayatlarinda. Hepsine basarilar diliyorum. Sivas’tan nasil Süper Lig ve Süper Lig yardimci hakemleri çiktiysa bu seminer sonunda da Süper Lig ve FIFA hakemleri çikacagina inaniyorum" diye konustu.

Konusmalarin ardindan Il Hakem Kurulu Baskani Baris Yüksektepe tarafindan kursiyerlere futbol hakemligi anlatildi.

Rekor basvuru

Sivas’ta ikincisi düzenlenen kursa rekor basvuru oldu. 170 basvuru yapilan aday hakem kursundan 125 aday hakem mülakati basarili ile tamamladi. Kursu basariyla tamamlayan kursiyerler aday hakem olacak ve il hakem kurulunun görev vermesi halinde maçlarda görev yapabilecek.

Kaynak: İHA