Riza Çalimbay Açiklamasi 'Önümüzdeki 4 Maç Çok Önemli'

DG Sivasspor’da Teknik Direktör Riza Çalimbay, "Ligde istedigimiz yerde degiliz. Onun için lige yeni basliyormusuz gibi hazirlanmaliyiz. Eksiklerimiz ve bundan önceki maçlarimizda yaptigimiz hatalarimiz var. Bunlari gidermek için çok iyi bir zaman oldu. Bu zamani da çok iyi sekilde degerlendirmemiz gerekiyor." dedi.

Sivasspor’da Teknik Direktör Riza Çalimbay, Antalya kampinda basin mensuplarinin sorularini cevapladi.

Belek kampinin takim için çok önemli oldugunu söyleyen Çalimbay, "Avrupa kuplarinda çok iyi seyler yaptik, grubu lider tamamladik. Mart ayina kadar Avrupa maçi yok ama onun disinda hem lig hem de Türkiye Kupasi maçlari baslayacak. Onun için burada ki eksikleri gidermemiz gerekiyor. Ligde istedigimiz yerde degiliz. Onun için lige yeni basliyormusuz gibi hazirlanmaliyiz. Eksiklerimiz ve bundan önceki maçlarimizda yaptigimiz hatalarimiz var. Bunlari gidermek için çok iyi bir zaman oldu. Bu zamani da çok iyi sekilde degerlendirmemiz gerekiyor. 4 tane hazirlik maçi oynayacagiz. Bu maçlarda tüm takima görev verecegiz. Lige çok iyi girmek için her türlü hazirligi yapacagiz" diye konustu.



“Önümüzdeki 4 maç çok önemli”

Transferlerle ilgili sorulari da cevaplayan Çalimbay, sunlari söyledi:

"Simdi transferi konusmanin zamani degil. Oynayacagimiz çok önemli 4 maçimiz var. Bu 4 maçin 3’ü deplasman. Sadece Galatasaray ile sahamizda oynayacagiz. Bu maçlarin hepsi çok önemli. Transfer arayisimiz var. Oyuncu almak için ne gerekiyorsa yapacagiz ama suan ki tek düsüncemiz 4 maçimiz. Transfer konusu daha sonra. Ligde ne kadar rahat olursak, Avrupa da o kadar rahat maç oynariz."

“Dünya Kupasi zamanla daha heyecanli olacaktir”

Katar’da düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupasi’yla ilgili sorulari da cevaplayan Çalimbay, sürpriz sonuçlarin aldandigini ve kimin kimi yeneceginin belli olmadigini söyledi.



Dünya Kupasi’nin zamaninin degisik oldugunu söyleyen Çalimbay, "Kimse Dünya Kupasi’na odaklanamiyor. Taraftarlar da dahil buna. Ilk defa bu aylarda kupa oynaniyor ancak zamanla çok daha heyecanli olacagini düsünüyorum." dedi.

Kaynak: İHA