Buzun Satrancinda Türkiye'nin Basarisi Sürüyor

Avrupa Curling Sampiyonasi Isveç’in Östersund sehrinde düzenlendi. Erkekler ve kadinlar kategorisinde Avrupa’nin en iyi 10 ülkesinin mücadele ettigi müsabakalarda, Türkiye Erkeklerin ardindan Kadinlarda da Dünya Sampiyonasina katilma hakki kazandi.

Prof. Dr. Kenan Sebin yönetimindeki Türkiye Curling Federasyonu kadin ve erkek milli takimlarinin basarisi ile gurur duyarken, ülkemizin ve Erzurum’un gögsünü kabartmaya devam ediyor.

Federasyon baskani Sebin ve ekibinin göreve gelmesi ile birlikte çita yükselten ve gittigi sampiyona ve turnuvalardan eli bos dönmeyen Ay-yildizli curlingçiler Avrupa Sampiyonasi’ndan da istedigini aldi.

Avrupa Sampiyonasi Isveç’te yapildi

Avrupa Curling Sampiyonasi 18-27 Kasim 2022 tarihleri arasinda Isveç’in Östersund sehrinde düzenlendi.

Erkekler ve kadinlar kategorisinde Avrupa’nin en iyi 10 ülkesinin mücadele ettigi müsabakalarda, Türkiye Erkek takimin ardindan Kadinlar da hedefine ulasarak Dünya Sampiyonasi biletini cebine koydu.

Çelik gibi adamlar 4 galibiyet aldi

Antrenör Ahmet Çelik nezaretindeki A Milli Erkek Curling takimi, takimlarda tarihimizde ilk kez A klasmaninda mücadele ettigimiz Avrupa Sampiyonasi’ni 6’inci sirada tamamlayarak ülke puanimizi yükselttik ve 01-09 Nisan 2023 tarihleri arasinda Kanada’da düzenlenecek Dünya Erkekler Curling Sampiyonasina katilma hakki elde ettik. Erkek Milli Takimimiz sampiyonayi 4 galibiyet ile tamamladi.

Avrupa Fatihi Türk Kadinlari

Antrenör Fatih Agduman yönetiminde Isveç’teki Avrupa Sampiyonasina katilan Kadin Curling A Milli takimimiz da istedigi sonuçlara elde ederek Dünya Sampiyonasina katilma hakki kazandi.

Kadin Milli Takimimiz, oynadigi 9 maçin 5’ini kazanarak Avrupa Sampiyonasi’ni 6’inci sirada tamamladi. Ay-yildizli kadinlarimiz, ülke puanimizi yükseltti. Kadin Milli takimimiz, 18-26 Mart 2023 tarihleri arasinda Isveç’te düzenlenecek Dünya Kadinlar Curling Sampiyonasina katilma hakki elde etti.

Baskan Sebin millileri yalniz birakmadi

Türkiye Curling Federasyon Baskani Prof. Dr. Kenan Sebin, yerinden takip ettigi Avrupa Sampiyonasinda erkek ve kadin milli takimimizi tebrik etti.

Milli Takimlarimizin göstermis oldugu performanstan dolayi memnun oldugunu ifade eden Prof. Dr. Sebin, tüm sporcu, antrenör ve teknik ekibi kutlayarak, tesekkürlerini iletti.

Sebin, “Milli Takim sporcu, antrenör ve teknik ekibe Dünya Sampiyonasi’nda basarilar dileriz. Inaniyorum ki, Dünya Sampiyonasi’nda da en iyisini yapacagiz” dedi.

Bu arada Türkiye Curling Federasyonu Baskan Vekili Ahmet Çelebi, Yönetim Kurulu Üyeleri Murat Akin ile Melike Ertekin de Avrupa Sampiyonasini yerinde izledi.

Kaynak: İHA