Basketbol Asklari Engel Tanimadi, Engelleri Basketbol Ile Asiyorlar

Yozgat’in Sorgun ilçesinde bedensel engellilerin sosyal hayatta daha fazla yer almasi için 7 sene önce kurulan ve 3. Lig’de mücadele eden Sorgun Engelliler Umut Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Takimi oyunculari, engelleri basketbol oynayarak asiyor.

Sorgun Kapali Spor Salonu’nda antrenmanlarini Dernek Baskani Zeynep Ertal Altunkuyu ve antrenör Hamza Kablanoglu esliginde sürdüren Sorgun Engelliler Umut Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Takimi, yeni sezona iddiali hazirlaniyor. Yaslari 15 ila 50 arasinda degisen kimi dogustan kimi de sonradan engelli olan sporcular, eve kapanmak yerine sporun engellilere sagladigi imkanlardan yararlaniyor. Antrenmanlarini aksatmadan büyük bir disiplin ve heyecanla sürdüren Sorgun Engelliler Umut Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Takimi, pazar günü saat 12.00’de ligin ilk haftasinda sahalarinda karsilasacaklari Kayseri Melikgazi Belediyesi Engelli Spor Kulübü maçinin heyecanini yasiyor. Rakibi karsisinda sahadan galibiyetle ayrilarak lige iyi bir baslangiç yapmak isteyen Sorgun Engelliler Umut Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Takimi, 2. Lig’e çikmayi hedefliyor.

Oyuncu Ismail Kelesoglu: "Basketbol ile hayata daha sikinti tutunuyorum"

Basketbol ile 7 yil önce tanisan Umut Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Takimi oyuncularindan Ismail Kelesoglu, "Ben 2000 yilinda is kazasi geçirdim, 2016’da spora basladim. Kulübümüzü kurduk 7 senedir devam ediyorum. Basketbolu çok seviyorum çok mutluyum. Antrenörümüz Hamza Bey’e Baskanim Zeynep Hanim’a hepsine tesekkür ediyorum. Basketbol ile hayata tutunmamiz daha hizli oldu daha siki tutunduk hayata. Sosyallestik yeni arkadaslarla tanismaya basladik, yeni yerler görmeye basladik. Engelleri basketbol oynayarak asabiliyoruz. Ayin 27’sinde maçlarimiz var ve bütün arkadaslarimizi davet ediyoruz. Hedefimiz sampiyon olmak ve onun için çalisiyoruz" seklinde konustu.



Oyuncu Sefa Ünalan: "Hayatimiz daha aktif, enerjik oldu"

30 yil önce geçirdigi is kazasi sonrasi basketbol ile hayata daha da siki tutunan oyunculardan 51 yasindaki Sefa Ünalan ise, "30 yil oldu is kazasi sonucu bu durumdayim. 7 yil önce takim kurduk hayatimiz bayagi bir degisti basketbol ile. Basketbolu çok seviyorum saglik açisindan çok güzel arkadas açisindan da çok güzel. Rabbim razi olsun takimi kuranlardan. Basketbola baslamadan önce oturuyorduk, arkadaslarla bir araya toplanip sohbet muhabbet ediyorduk. Dernegimiz kuruldu orada toplaniyorduk. Zeynep Hanim ve Hamza Bey öncülük ettiler, kulübü kurdular o sekilde hayatimiz daha degisti daha enerjik daha aktif olduk çalismalarimiza devam ediyoruz. Bu hafta maçlarimiz basliyor, bütün takim arkadaslarima basarilar diliyorum. Kazasiz, belasiz bir sezon geçirmemizi diliyorum, insallah hedefimiz bir üst lig" ifadelerine yer verdi.

Basantrenör Hamza Kaplanoglu: "Hedefimiz 2. Lig"

Umut Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Takimi antrenörü Hamza Kaplanoglu ise hafta sonu oynanacak karsilasmaya tüm sporseverleri davet ederek, "Biz haftanin 3 günü bazen 5 günü antrenman yapiyoruz. Yozgat’in ilk ve tek takimiyiz engelli basketbol takimi olarak. Biz her yil buradan birkaç tane genç çikarabilirsek ne mutlu bize. 7 yildir bu sporu yapiyoruz. Çogu arkadaslarim kahvelere gidiyordu simdi kahveden kurtuldu, evlerinden sokaga çikamayan arkadaslarim vardi onlari sahalara çektik. 7 yildir Zeynep Baskanimla beraber bu isi yürütüyoruz arkadaslarimiz sayesinde. Haftaya ligimiz basliyor ilk maçimiz Kayseri Büyüksehir Belediyesi ile ikinci hafta da Ankara’ya gidecegiz. Insallah ilk galibiyetimizi alacagiz, onun için de çalismalarimiza devam ediyoruz. Su anda 9 sporcumuz var, insallah daha da artacak bu sayi. Hedefimiz 2. Lig, 7 yildir çikamadik Insallah bu yil ikinci lige çikmayi düsünüyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: İHA